logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het geheim van de malamander, Thomas Taylor

Schipperslatijn en zeemansverhalen – daar gaan je nekharen soms van overeind staan. Jammer genoeg wordt er veel te weinig gebruikgemaakt van die mysterieuze diepten van de zee om verhalen over te schrijven. Tenzij je aan de kust woont, wellicht, zoals Thomas Taylor. Hij liet zich inspireren door de lange geschiedenis van het water en de banden die de mensen van een klein dorpje hebben met de woeste zee… zoals de jonge Herbert Citroen, de gevondenvoorwerper van Hotel Nautilus, het enige hotel in het kustplaatsje Owee aan Zee. Daar lezen we over het geheim van de malamander.

Verloren meisje

Op een nacht klopt er een meisje bij hem aan… nou ja, ze dringt meer binnen in het domein van Herbert, maar ze claimt verloren te zijn. Ze is haar ouders kwijt. En het is nu eenmaal de taak van Herbert als Gevondenvoorwerper om alles terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. De gedachtengang van Violet, het meisje met een woeste bos krullen, is dan ook helemaal niet zo vreemd. Samen met Violet gaat Herbert dan ook op zoek naar tekenen van de ouders van Violet. Daarbij maken ze gebruik van de vele kleurrijke personen van Owee, waarbij met name de Leesapotheek een grote rol speelt. Daar gaan mensen niet heen als ze ziek zijn, maar als ze iets willen lezen. Een magische aap/vis (die trouwens echt heeft bestaan, genaamd de Feejee Mermaid. Showmagnaat PT Barnum – die je misschien kent van The Greatest Showman – heeft deze bijzondere meerman/vis/aap dinges tot wereldnieuws gemaakt!

Legende van de Malamander

Het plaatsje Owee aan Zee heeft echter een heel hardnekkige legende: die van de Malamander. Een mensachtig wezen dat regelmatig aan land komt en daarbij stevig uithaalt naar mensen. Vooral de mist vind hij prettig… en dat is er nog al eens in het dorpje! Iedereen is bang voor de Malamander, er gaan de wildste over in het rond. Het lijkt er op dat Violet ergens een band heeft met de Malamander. De aap in de apotheek wijst haar namelijk naar uitgerekend een boek over de Malamander… maar wat en hoe, dat is een lastige om uit te zoeken. Daarbij worden ze bovendien op de hielen gezeten door een enge, oude man met een bootshaak als hand…

Ga direct naar Het geheim van de malamander op BOL.com.


Recensie over Het geheim van de Malamander

CooleSuggesties topper

Het geheim van de Malamander is een heerlijk fantasierijk boek, waarin allerlei magisch-realistische elementen bij elkaar komen. Zo heeft de eigenaresse van het hotel een magische telescoop waarmee ze het dorp in de gaten kan houden, zorgt de eigenaar van de fish&chips-kraam voor een stabiel baken en doet ook de plaatselijke strandjutter een heel bijzondere duit in het zakje. Het boek is geweldig leuk geschreven, met een paar scherp gevonden fantasiewoorden, en knoopt netjes een super spannend avontuur aan elkaar. Blij dat ik dit boek heb gevonden!

Score: 9


Informatie

Het geheim van de malamander,
Illustrator: nvt
Uitgever: Lannoo, 304 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401462747. Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Boek recensie: Het geheim van de malamander, Thomas Taylor […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.