logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het fabeldierenpark 3: De verwarrende kraak

Het fabeldierenpark 3 De verwarrende kraak

Hoewel Jonas, Evi en Blauw nog maar heel kort vrienden zijn, is het aan hen om de problemen van het Fabeldierenpark op te lossen. Ze moeten in dit boek met behulp van Marco de weerhaan een basilisk vangen die uit zijn verblijf is ontsnapt. Dan is er ook nog de staking van de meermensen, die heel graag overgeplaatst worden naar het Fabeldierenpark in Hawaii en is de kraken een beetje opstandig… ze wil iets – maar wat?

Rode Draad

De belangrijkste rode draad in Het fabeldierenpark: De Verwarrende Kraak is wel de ontvoering van Jonas’ moeder. Zij is nog altijd spoorloos, compleet met de door haar gevonden Chinese draak. Wie of wat steekt daar achter? En wie probeert het park te saboteren? Hoe komen ze langs de waakdraken? Langzaam maar zeker komen ze achter de waarheid, waarbij Jonas’ vader ook een belangrijke rol speelt in het geheel. Hij weer meer dan hij laat blijken. Maar hoeveel meer? Dat is nog niet duidelijk.

Commercieel park

Tot overmaat van ramp proberen de buren van de familie Koch het fabeldierenpark wereldkundig te maken. De familie Zilverling, de ouders van Jasmijn (de beste vriendin van Evi) willen er een commercieel park van maken! Jasmijns vader wil het fabeldierenpark kenbaar maken op de dag van zijn grote verkiezing, wanneer hij burgemeester zal worden van hun dorpje. De beheerders van het fabeldierenpark staan met de rug tegen de muur, maar dan ontdekt Jonas van het bestaan van Bob, een klein magisch wezentje dat helpt om het park verborgen te houden. Zou zij misschien kunnen helpen?


Ga direct naar Het Fabeldierenpark 3: De Verwarrende Kraak op BOL.com.

Recensie over Het Fabeldierenpark 3: De Verwarrende Kraak

Dit laatste boek uit de reeks geeft antwoord op alle openstaande vragen uit de vorige twee boeken. Maar daarnaast biedt het ook meer dan genoeg avonturen en spannende ontwikkelingen om stevig op zijn eigen schoenen te staan. Daarbij spelen de nieuwe personages ook een grote en belangrijke rol – en gelukkig komt Jasmijn ook weer helder en duidelijk in beeld. Jasmijn staat voor het morele dilemma om haar familie te beschermen en tegelijkertijd haar vrienden te steunen. Het blijvende thema van dit boek is dat problemen kunnen worden opgelost en dat vrienden een krachtige kracht kunnen zijn om de wereld voorgoed vorm te geven.

Score: 8


Informatie

Titel: Het Fabeldierenpark 3: De Verwarrende Kraak
Auteur:
Uitgever: De Fontein Jeugd
Aantal pagina’s: 344
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026155390
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.