logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het Efteling Familiekookboek

Het Efteling Familiekookboek

Koken is eigenlijk een sprookje. Je begint met een aantal afzichtelijke ingrediënten die niet altijd lekker zijn en tovert ze om tot een taart, stoofschotel of voedzame maaltijd waar je het met hele gezin van geniet. Het Efteling Familiekookboek laat de koks van de Efteling je meenemen op een culinaire reis door het beroemdste attractiepark van Nederland. In dit kinderkookboek van de Efteling staan 35 lekkere en gemakkelijke gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene. Wil je nog meer magie van de Efteling in huis halen? Kijk dan eens naar Polles Taartenboek of Polles Pannenkoekenboek!

Van alle markten thuis

De koks van de Efteling hebben zich met dit kookboek helemaal laten gaan. Natuurlijk ga je voor die echte sfeer met recepten van een aantal bekende lekkernijen die je in het park kunt verkrijgen, maar er staan ook een aantal recepten in die zijn gebaseerd op de verschillende sprookjes en attracties. Je kunt er alle kanten mee op, er staan namelijk lekkere zoete hapjes in, maar ook avondmaaltijden en drankjes. Van smoothies tot freakshakes, van warme drankjes voor het slapengaan tot Brabantse worstenbroodjes, hamburgers, curryschotels en gevulde aardappelen.

Eenvoudige bereiding

Het mooie van de gerechten is bovendien dat ze helemaal niet zo moeilijk zijn om te maken. Een kind kan de was doen. En dat kunnen ze laten zien ook! Op een paar handelingen na, zijn de recepten stuk voor stuk door kinderen te maken. Soms moet je ze een beetje helpen met het koken of een schaal uit de oven halen, maar qua techniek is het zeker haalbaar. Laat je verrassen door de smakelijke gerechten van de Efteling!

Ga direct naar Het Efteling Familiekookboek op BOL.com.


Recensie over Het Efteling familiekookboek

Wil je thuis genieten van een magische sfeer? Dan is het Efteling Familiekookboek echt iets voor jou. Het neemt je mee naar tropische en exotische sferen. Het kookboek is ingedeeld per attractie of sprookje, per hoofdstuk vind je een paar gerechten die in dat straatje passen. De recepten zijn voor het grootste deel volledig door kinderen te maken, maar het hangt natuurlijk ook af van de leeftijd en de ervaring van je kinderen. Minpunt is de ingrediëntenlijst. Die had ik liever onder elkaar gezien en in volgorde van gebruik. Mijn tip is dan ook om eerst alles klaar te zetten, voor je met de verschillende stappen begint. De fotografie is magisch en tot in de puntjes verzorgd.

Score: 8


Informatie

Het Efteling familiekookboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Spectrum, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789000373185. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.