logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het duurzame gezin, Ellen Dictus en Nikolas Sterck

Duurzaam en gezond leven – we zouden het allemaal wel willen. Maar hoe doe je dat en wat komt er bij kijken? Als je boeken over dit onderwerp leest, kom je verschillende titels tegen die je precies vertellen hoe het allemaal moet en kan. Vaak zijn deze boeken echter vertaald uit het Engels of Duits en kun je daarom niet alle producten op de Nederlandse markt vinden. Het Duurzame Gezin is geschreven door een Vlaams koppel, dat zo duurzaam mogelijk leeft. Zij vertellen uit eigen ervaring hoe je bepaalde alledaagse elementen kunt vervangen door duurzame alternatieven, maar gaan ook een stapje verder.

Duurzaam all the way

Wat zo imposant is om te lezen, is dat dit gezin echt zo duurzaam mogelijk leeft. Daarvoor doen ze heel wat consessies als je hun dagelijkse patroon vergelijkt met die van de gemiddelde Nederlander. Het is imposant te zien dat een overtuiging zo ver door kan gaan, dat je zelfs je woning zo duurzaam mogelijk ontwikkeld en laat bouwen. In hun tiny house is alles efficiënt en op elkaar afgestemd – natuurlijk een voordeel wanneer je een woning laat bouwen – maar ontdekken ze ook gaandeweg wat de meest klimaatneutrale materialen en bouwtechnieken zijn om een woning op te knappen.

Uit de praktijk

Zelf vind ik de persoonlijke insteek van Het Duurzame Gezin zo prettig. Ja, het is heel makkelijk om de catalogus van jouw Groene Winkel en de Groene Bouwmarkt voor de dag te toveren en te schrijven over ‘De Beste Keuze’. Het is wat anders om er ook echt mee te werken en ze dagelijks te gebruiken. Soms zijn dit soort producten namelijk helemaal niet prettig, of moet je allerlei bokkensprongen maken om ze te gebruiken. Dat voorwerk heeft dit gezin al op zich genomen. Ze vertellen over hun bevindingen en ervaringen met verschillende producten, noemen wat alternatieven en laten verder aan jou de keuze hoe ver je wil gaan.

Ga direct naar Het duurzame gezin op BOL.com.


Recensie over Het Duurzame Gezin

Wil je beter omgaan met de wereld om je heen en daarbij ook goed voor jezelf zorgen? Dan sta je voor 1001 keuzes. Dit gezin beschrijft over eten en drinken, wonen, reizen, tuinieren, het bouwen van een huis, het huishouden én kleding hoe zij besloten hebben om voor hun duurzame optie te gaan. Daarnaast krijg je veel alternatieven en suggesties, zodat je zelf kunt bepalen hoe ver je gaat. Het boek is prettig geschreven, jammer van het dunne lettertype, dat vond ik persoonlijk niet fijn lezen.

Score: 8


Informatie

Het Duurzame Gezin,
Illustrator: nvt
Uitgever: Manteau, 192 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022337110. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.