logo-liggend-wit-donkerblauw

Het dramatische verhaal van Me and Earl and the Dying Girl


me and earl and the dying girl Me and Earl and the Dying Girl is een ontzettend chaotische film over het puberende warhoofd Greg, die het niet echt hoog met zichzelf op heeft: hij noemt zichzelf een warrige nietsnut met een marmottengezicht. Daar komt het op neer in ieder geval. Toch heeft hij een echte gave: samen met zijn ‘collega’ Earl maakt hij parodieën op films, met allerlei technieken die de huis- tuin en keukenfilmer ter beschikking heeft. Technisch zijn de films dus niet goed, maar het idee en de grappen die in de films verwerkt zitten zijn hilarisch. Toch houden Greg en Earl de filmpjes voor zichzelf. Totdat hij van zijn moeder gewezen wordt op Rachel, een meisje dat hij wel kent van school maar er verder niets mee heeft. Gregs moeder en die van Rachel zijn echter dikke vriendinnen, en dus trekt Gregs moeder de leukemie van Rachel erg aan. Ze vind dat Greg maar eens contact met Rachel moet zoeken, om haar een hart onder de riem te steken.

Vriendschap vs eenzaamheid

Tja, en wat doe je dan, als rechtgeaarde en sarcastische puber? Dan ga je er toch maar op af. De ouders van Greg zijn namelijk niet heel erg makkelijk, maar juist ontzettend standvastig in hun sociale en culturele opvattingen. Ze zijn echt prettig gestoord, geweldig om te zien! De discussies die er in dat gezin gevoerd worden… echt briljant! Maar goed: Greg stapt op Rachel af, wordt tussendoor versierd door haar alcoholische moeder en zegt recht voor zijn raap dat hij van zijn moeder op bezoek moet komen. En dus stemt Rachel er mee in om een keer iets te doen. Al snel is er een klik tussen de twee, en brengen ze veel tijd door met elkaar. Tussen de scènes door merk je wel dat Greg stiekem een beetje verliefd is op Rachel, maar die heeft natuurlijk heel andere dingen aan haar hoofd.

Pubers bij elkaar

Het zou echter geen puberfilm zijn als er niet de nodige misverstanden en grappige scènes in zouden zitten, en dat is in deze film zeker het geval. De humor is echt goed en scherp, je zult geen enkel stukje onderbroekenhumor tegenkomen. Op school worden verschillende doelgroepen heel scherp neergezet, met de nodige extremen, maar zonder absurdistisch / over the top over te komen. Door alle zelfgemaakte filmpjes probeert Greg om Rachel wat op te vrolijken, maar er zijn ook genoeg serieuze gesprekken tussen die twee. En veel onzingesprekken, want Greg is een echte fantast die in een enkele seconde een hele monoloog kan houden over … nou ja… over alles. Van kussentjes tot toelatingen bij universiteiten – hij heeft overal een scherpe mening over. Een echte must-see!

Informatie

Me and Earl and the Dying Girl, 20th century fox Tijdsduur: 101 minuten, Speelfilm / Komedie. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marian avatar
    Marian

    Ik wil deze film hebben! Gaan we lekker van genieten.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.