logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het dikke boek van onze bijzondere natuur

De natuur zit vol wonderlijke en verbazingwekkende weetjes, feitjes en schepsels. Als je even de tijd neemt om goed om je heen te kijken, zul je dat snel kunnen bevestigen. Jammer genoeg nemen maar weinig mensen de tijd om ook echt goed om zicht heen te kijken. Gelukkig zijn er altijd andere manieren om je aandacht te vestigen op die bijzondere natuur, zeker als het gaat om zaken die je niet in je achtertuin zult vinden. Het dikke boek van onze bijzondere natuur neemt je mee over de hele wereld om bijzondere dieren, planten, mineralen en microscopisch leven in een compleet nieuw daglicht te zetten.

Bijzonder in beeld

Een van de meest indrukwekkende dingen aan het boek Het Dikke Boek van onze Bijzonder Natuur is wel dat het zo mooi is vormgegeven. De voorkant is voorzien van een goudkleurige bedrukking in reliëf, de kaft heeft de structuur van een katoenen kaft. Dat geeft het boek al een unieke en chique uitstraling. Sla je het boek open, dan zie je al direct wat dit boek zo bijzonder maakt: er ligt een grote nadruk op de indrukwekkende factoren van de natuur! Schitterende en heldere fotografie legt nadruk op de bijzondere elementen van de wereld om ons heen. De verschillende planten en dieren zijn uit hun omgeving geknopt en verwerkt in sfeervolle platen. Dat zorgt voor een wonderlijk beeld, waarbij alle aandacht uitgaat naar de natuur zelf.

Tekst en uitleg

Tja, eigenlijk is dat al een beetje overbodig geworden, die tekst en uitleg. Een mooi boek vol prachtige platen was al bijzonder indrukwekkend geweest, zeker met deze selectie. Toch ben ik er wel blij mee. Kennis is altijd een fijn cadeau om te krijgen! Bij iedere foto staat een kort stukje tekst, in een verhalende vorm. Daarin zitten tal van weetjes en feitjes verwerkt, waardoor je meer te weten komt over de betreffende plant- of diersoort. Erg leuk! Net boven of onder de titel van de pagina staat een kort stukje tekst, waarin duidelijk wordt wat er zo bijzonder is. Daaronder lees je meer informatie, doorspekt met leuke weetjes.

Ga direct naar Het dikke boek van onze bijzondere natuur op BOL.com.


Recensie over Het dikke boek van onze bijzondere natuur

CooleSuggesties topper

Onze natuur is heel bijzonder, maar sommige dingen zijn wat meer bijzonder dan andere. Tal van voorbeelden vind je in dit boek, met grote kleurenfoto’s en illustraties, prettig leesbare teksten en leuke, interessante weetjes. Van de palm tot de klaproos, van de nautilus tot de blauwe zeedistel, van de kasuaris tot de egelvis: genoeg om je over de verwonderen en je te verbazen!

Score: 9


Informatie

Het dikke boek van onze bijzondere natuur,
Illustrator: Daniel Long
Uitgever: Lannoo, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789401464246. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.