logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het boek achter Baron 1898 van de Efteling, geschreven door Jacques Vriens


baron 1898 Gistermiddag lanceerde meesterverteller Jacques Vriens in de Efteling zijn nieuwste boek: Baron 1898. De Efteling vroeg Jacques het avontuurlijke verhaal achter de gelijknamige attractie in het attractiepark te schrijven. Resultaat is een stoer, spannend en avontuurlijk verhaal voor de jonge tiener. Directeur Imagineering bij de Efteling, Olaf Vugts, overhandigde het eerste exemplaar van Baron 1898 aan Vriens. In aanwezigheid van groep 7/8 van basisschool De Kleine Kapitein uit Bakel (de school door Jacques opgericht en waarvan hij directeur was) en een aantal boekrecensenten las Jacques vervolgens voor uit deze coproductie tussen hem en de Efteling. Dit alles vond plaats in het decor van de gelijknamige attractie; dive coaster Baron 1898.

Het verhaal

Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Bekijk hier het filmpje over het verhaal achter Baron 1898!

Informatie

Baron 1898, Jacques Vriens Van Holkema en Warendorf, 208 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789000344703

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.