logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie

Als het gaat om schrijvers die zich helemaal spitsen op fotografie, dan staat Scott Kelby toch wel bovenaan mijn lijstje. Deze fotograaf heeft tientallen boeken geschreven over fotografie en fotobowerking, zoals Het grote flitserboek. Hij is hoofdredacteur van onder andere Lightroom Magazine en Photoshop User en presentator van de wekelijkse talkshow over fotografie: The Grid. Als kers op de taart heeft hij een bedrijf dat zich helemaal richt op het geven van fotografiecursussen over de hele wereld. Nou, dan weet je waar je goed in bent! In Het Beste van Scott Kelby over Digitale Fotografie lees je zijn beste tips en technieken, die de afgelopen jaren zijn verschenen. En geloof me: als je dit boek hebt gelezen, heb je zin in meer!

Alle aspecten

Het mooie van de boeken van Scott Kelby is wel dat ze je aanspreken als je een gelijke bent. Ook al legt hij je uit waar het Aan-knopje zit, dan nog heb je niet het idee dat hij dat vanuit een superieure ‘ik zal het je wel eens vertellen’-manier doet. En op die manier vertelt Scott je van de hoed en de rand, van beginner tot gevorderde, in verschillende hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen onderwerp, van ‘scherpe foto’s’ tot ‘landschapsfotografie’ en van lenzen tot flitsers. De tips variëren dan ook heel erg in moeilijkheidsgraad. Voor professionele of ervaren fotografen zal het boek de nodige overbodige kennis bevatten. Zij zullen echter genieten van de leuke manier van vertellen en de kleine tips die tussen de regels door gemeld worden. Beginnend fotografen profiteren daarentegen van jarenlange kennis en ervaring en zullen mooie sprongen maken in hun reisfoto’s, portretten, foodfotografie of waar je passie dan ook maar ligt.

Kort en bondig

Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie is niet in een woord of zin te bevatten. Dat goed doet hij zelf ook niet – per onderwerp of onderdeeltje neemt hij een pagina de tijd om je wegwijs te maken in zijn wereld. Ieder hoofdstukje wordt bovendien vergezeld van een praktische en overzichtelijke foto, die duidelijk maakt waar hij het over heeft. Soms is dat een productfoto van een praktisch hulpmiddel of apparatuur, soms is dat een voorbeeldfoto dat zijn betoog ondersteund.


Ga direct naar Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie op BOL.com.

Recensie over Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie

Wil je meer te weten komen over digitale fotografie? Dan is dit boek een geweldig startpunt. Scott vertelt je hoe jij mooiere en betere foto’s kunt maken. Soms met wat praktische accessoires of hulpmiddelen, maar ook met slimme technieken of handige trucjes. Vooral beginnend fotografen of enthousiaste beginners zullen baat hebben bij dit enthousiast geschreven boek. Ieder deel wordt in 1 pagina behandeld en bevat een praktisch beeld dat verduidelijkt waar het om draait. Voor in het boek vind je alle onderwerpen uitgesplitst in verschillende hoofdstukken, zodat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent.

Score: 8


Informatie

Titel: Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie
Auteur:
Uitgever: Van Duuren
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463561945
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: