logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het appartement, Lucy Foley

In Het Appartement neemt Lucy Foley je mee naar de duistere kant van de Lichtstad, waar ze een spannende whodunnit neerzet dat zich afspeelt in een fancy appartementencomplex. Al snel zul je verwikkeld zijn in een web van verdenking, geheimen en moord. Klinkt bekend? Je zou het kunnen zien als een mis van Only Murders in the Building, vermengd met Cluedo… met Parijs als achtergrond.

Het verhaal van Het Appartement

In Het Appartement leer je Jess kennen. Ze heeft een frisse start nodig. Ze heeft geen geld, geen relatie en geen werk. Ze kon tijdelijk intrekken bij haar halfbroer, maar helemaal van harte liet Ben haar niet toe in zijn appartement. Wanneer Jess in Bens appartement komt, is ze toch wel verbaasd. Waar betaalt hij dit fraaie plekje van? En haar nieuwsgierigheid groeit, wanneer Ben maar niet opduikt. Ze begint te graven in zijn leven om uit te zoeken waar Ben kan uithangen en komt zo in aanraking met de andere bewoners van het appartementencomplex – met alle Franse ‘vriendelijkheid’ die daarbij gepaard gaat. Doordat je het verhaal vanuit verschillende kanten te lezen krijgt, krijg je ook een fraai beeld van alle gebeurtenissen, hoewel het lang niet altijd meer duidelijkheid schept. Integendeel!

Iedereen weet iets

Al snel ontdek je dat iedere bewoner zijn eigen verhaal heeft. Een geheim, een reden om duistere dingen te doen. Daarbij maak je kennis met een leuk aantal verdachten, waardoor het verhaal in zijn algemeenheid nog best overzichtelijk blijft. Het blijft binnen de muren van het appartementencomplex. Toch komt het wat minder beklemmend over dan wanneer het zich in één huis zou afspelen, waardoor het wat minder heftig is. Daarbij is het soms ook wel grappig om te zien hoe knorrig de Franse buren zijn. Wat zouden ze verbergen? Naarmate Jess dieper graaft, komt ze steeds dieper in een web van samenzwering en gevaar…


Ga direct naar Het Appartement op BOL.com.

Recensie over Het Appartement

Het Appartement is geen adrenaline-thriller, maar heeft een fijn tempo en leuke momenten die je aan het lezen houden. Daarbij werken de verschillende perspectieven en de best indrukwekkende verhaallijn zeker mee, door de toenemende puzzelstukjes die je vindt, wil je gewoon blijven lezen. Het verhaal beschikt over een aantal fijne personages, ieder met een goed doordachte geschiedenis. En hoewel die niet altijd even origineel zijn, werken ze wel om een spannend boek neer te zetten met een aannemelijk mysterie en Jess als aimabele middelpunt.

Score: 8


Informatie

Titel: Het Appartement
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 376
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022594506
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.