logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con Datum: 24-06-2023 t/m 26-06-2023
Prijs: vanaf 29.50 euro
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Adres: Jaarbeursplein, Utrecht (Route)

Heroes Dutch Comic Con is het grootste comic con-evenement in Nederland waar zo’n 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay op afkomen. Lees hier wat je allemaal kunt verwachten tijdens deze spectaculaire editie!

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Cosplay Village

Naast de bekende Cosplay Catwalk en Cosplay Competition komt Heroes Dutch Comic Con tijdens de komende editie op 24 en 25 juni met een uitbreiding rondom cosplay: de Cosplay Village. In deze area van de beurs kunnen bezoekers hun favoriete cosplayers ontmoeten, met ze op de foto en ze het kostuum van het lijf vragen.

jaina-HenkvanRijssen
Jaina – Foto: Henk van Rijssen

De eerste Cosplay Village is er gelijk één voor in de boeken

Voor de eerste keer opent er een Cosplay Village op de beursvloer van Heroes Dutch Comic Con. Deze nieuwe area geeft fans van cosplay een kans om hun favoriete cosplayers te ontmoeten en vragen te stellen. De aangekondigde cosplayers zijn verre van de minste! Zo zijn Satiella, Stellar Cosplay, Sammyscosplay en Tara Cosplay slechts een aantal van de aangekondigde cosplayers met een gigantische following op social media. Ook de populaire LittyTittyCosplay en Multifluffyness zijn 24 en 25 juni van de partij in de Utrechtse Jaarbeurs. Fans krijgen ook de mogelijkheid om unieke en exclusieve items te kopen bij gespecialiseerde vendors, zoals webshop Cosplay Clues. Een echte must voor iedere cosplay fan om een kijkje te nemen.

Pak je moment op de Cosplay Catwalk of tijdens de Cosplay Contest

Bij de Main Stage kun je niet alleen alle prachtige cosplayers bewonderen, maar je kunt ook zelf je moment in de spotlights pakken door mee te doen aan de Cosplay Contest. Laat je skills zien, haal je beste outfit uit de kast en win te gekke prijzen. Zo wordt als grote hoofdprijs maar liefst €750 uitgeloofd. Iedereen die liever op een laagdrempelige manier hun outfit wil laten zien, kan zich opgeven voor de Cosplay Catwalk. Deze catwalk dient als voorprogramma van de Cosplay Contest en is met recht een echte opwarmer te noemen voor de grote wedstrijd. Toon trots je mooiste cosplay op de catwalk en laat je toejuichen door het razend enthousiaste publiek!

Ben je een fervent Cosplayer? Meld je dan aan via de Heroes Dutch Comic Con website.

Marvel Stormbreakers

Dat comic artiesten een essentieel onderdeel zijn van elke comic con weten de meeste mensen wel, maar op 24 en 25 juni wordt dit onderdeel van Heroes Dutch Comic Con naar een heel nieuw level gebracht. Marvel stuurt namelijk de Marvel’s Stormbreakers naar de Jaarbeurs in Utrecht; de allerbeste opkomende artiesten in de wereld van stripboeken. 

Het concept Marvel’s Stormbreakers 

In 2020 werd het Marvel’s Stormbreakers-programma gelanceerd, waarin de beste opkomende Marvel-comic artiesten in de spotlights worden gezet. Elke “klas” van Marvel’s Stormbreakers is inmiddels uitgegroeid tot een aantal van de grootste comic artiesten van deze tijd en worden geprezen voor hun stijl, creativiteit en hun baanbrekende portfolio’s. Op 24 en 25 juni is de volledige klas van 2023 aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Hoogste tijd voor een kleine voorstelronde.

Nieuw, maar geen newbie

Dat Marvel’s Stormbreakers bestaat uit opkomende comic artiesten betekent niet dat de artiesten net om de hoek komen kijken. Alle artiesten hebben hun plek in dit toonaangevende programma verdiend met hun uitstekende artwork door de jaren heen. 

Chris Allen (USA) zijn grote doorbraak kwam door zijn werk voor Miles Morales: Spider-Man (2018). Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan verschillende edities van Guardians Of The Galaxy en Ant-Man and the Wasp. Het bekendste werk van Elena Casagrande (Italië) komt uit 2020, toen ze meewerkte aan ruim twintig edities van Black Widow. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan onder andere Captain America. 2020 was ook voor Nic Klein een topjaar. Hij heeft toen meegewerkt aan één van zijn twee favoriete personages: Thor. Naast 28 edities van Thor, gaf hij zijn medewerking aan meerdere versies van Deadpool, Avengers en Guardians of the Galaxy. C.F. Villa (Mexico) is het best te herkennen van zijn fameuze werk voor X-Men in 2021. Naast zijn medewerking aan 11 edities van X-Men, kan de liefhebber zijn naam ook kennen van zijn werk voor Black Cat en Black Widow. 

Maar wacht, er is meer!

De overige vier Stormbreakers die naar Heroes Dutch Comic Con komen zijn Jan Bazaldua (Mexico), Martin Coccolo (Uruguay), Lucas Werneck (Brazilië) en Federico Vicentini (Italië). 

Jan Bazaldua, Lucas Werneck en Federico Vicentini hebben tot op heden hun bekendste werk geleverd aan verschillende versies en edities van de X-Men series, zoals X Deaths of Wolverine, Immortal X-Men en Legion of X. Martin Coccolo’s favoriete personage is Magneto van X-Men, maar brak door met zijn werk voor Hulk vs. Thor: Banner of War. Deze artiesten, waarvan hun bekendste werk allemaal vorig jaar is uitgebracht, hebben zonder uitzondering aan allerlei gigantische titels meegewerkt zoals Captain AmericaThe Amazing Spider-Man, Fantastic Four, Avengers en Deadpool, en staan pas aan het begin van hun carrière bij Marvel. 

Alle comic artiesten zijn het hele weekend aanwezig. Fans kunnen commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren en ze het hemd van het lijf vragen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens de verschillende panels in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area.

Good to know:

  • Elke VIP-bezoeker krijgt de Marvel Stormbreaker-poster (die je hierboven ziet in de aankondiging) in een goodiebag
  • Comic artiesten geven de poster mee aan iedereen wie een print van ze koopt
  • Bij de Marvel Stormbreaker Store/ABC wordt de poster ook meegegeven bij elke aankoop

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.