logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Canei Vino Frizzante White en Rose – terug van nooitweggeweest


canei 40 jaar

Canei viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en komt met een herintroductie van haar ‘Original Italian Classic’ Canei Vino Frizzante. Deze verfrissende en mousserende wijn is verkrijgbaar in de smaken wit en rosé. De Canei Vino Frizzante heeft een nieuwe look en is gegoten in een vernieuwde elegante fles. Een ideaal toegankelijk Italiaans wijntje om samen met vrienden van te genieten en de zomer nog even vast te houden!

Vino Frizzante

Wat weinig mensen weten, is dat de Frizzante wijn aan de basis staat van de Canei familie. Deze allereerste variant is 40 jaar geleden geboren en is sinds die tijd beroemd en geliefd bij een groot aantal fans. Bij de herintroductie hebben beide varianten een nieuw label gekregen, dat strakker is qua ontwerp en de fles is zelfs voorzien van een stoere embossing in de vorm van een reliëf van het Canei-logo. Daardoor hebben de flessen een meer premium en moderne uitstraling gekregen. De herintroductie heeft overigens alleen maar zijn uitwerking gehad op de buitenkant van de fles, de inhoud is onveranderd. Waarom zou je iets veranderen aan een beproefd en geliefd recept?

Canei Vino Frizzante White

Canei Frizzante White is gemaakt van diverse druivensoorten en heeft een frisse, zachte en fruitige smaak. Met muskaatdruif als basis, natuurlijk aroma´s, een delicaat zoetje en een licht bubbeltje is Canei Frizzante White heerlijk te drinken als aperitief of in the mix als basis van een heerlijke cocktail. Het lage alcoholpercentage (8,5%) maakt de wijnen zeer toegankelijk en licht consumeerbaar.

Canei Vino Frizzante Rosé

Canei Vino Frizzante Rosé is een lichte sparkling rosé met een frisse, subtiele en fruitige smaak. De aangename licht zoete smaak en het subtiele bubbeltje geven deze wijn een toegankelijke en elegante smaak. Een heerlijk drankje om samen met je vrienden te drinken als aperitief of in the mix als basis voor een heerlijke cocktail.

‘The Original Italian Classic’ sinds 1975

Laat het maar aan een Italiaan over om zo’n eigenwijs wijntje als Canei te maken. In 1975 stapte Italiaanse wijnmaker Francesco Paschina af van het traditionele wijnmaakproces. In het plaatsje Canelli te Piemonte in Italië, een gebied waar veel muskaatdruiven worden verbouwd, werkte ‘wijntovenaar’ Fransceso zijn idee uit. Hij wilde een toegankelijke wijn creëren die zo fris en bubbly zou zijn, dat mensen van over de hele wereld hem lekker zouden vinden. De muskaatdruif nam hij als basis en voegde er natuurlijke aroma’s en een licht bubbeltje aan toe. Het resultaat: een Frizzante wijn met een laag alcoholpercentage (8,5%), een subtiele sprankeling en delicaat zoetje. Canei was geboren.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.