logo-liggend-wit-donkerblauw

Henk Schiffmacher tatoeëert hét klassieke leren schort van Witloft

Witloft, bekend van de leren schorten, introduceert vandaag de samenwerking met Nederlands bekendste tattoo artiest: Henk Schiffmacher. De Amsterdammer is al jaren groot Witloft fan. Witloft en Schiffmacher hebben daarom hun ambachten gecombineerd, waaruit twee exclusief getatoeëerde cognac kleurige schorten zijn ontstaan. Beide vertellen uniek en eigen verhaal, gebaseerd op de vleescultuur en het klaarmaken en conserveren ervan door inheemse stammen. De leren schorten zijn handgemaakt en geproduceerd in Nederland.

Henk Schiffmacher schort Witloft

Witloft x Henk Schiffmacher

Henk is al jaren enorm fan de robuuste lederen schorten van Witloft. Het was dan ook Schiffmacher zelf die de eerste stap zette en Witloft benaderde. “Ik vind de schorten heel stoer, maar het kan altijd gewaagder als je het mij vraagt! Ik zag de mogelijkheid om er iets vets mee te doen. Zo is het idee ontstaan om een tattoo op het hele schort te zetten. Een lap leer is tenslotte ook huid!” Aldus Henk. Drie weken later lagen de tekeningen bij Witloft en konden ze van start met de productie van deze stoere limited edition schorten. De productie van de schorten wordt hier in Nederland gedaan. Een uniek Hollands product dus.

Het ‘Barbacoa’ en ‘Buccanian girl’ schort

De twee schorten vertellen ieder een eigen verhaal. Zo vertelt ‘Barbacoa’ het verhaal over het ontstaan van barbecueën bij inheemse volkeren in Midden-Amerika. In eerste instantie werd dit ondergronds gedaan met grote stukken vlees of hele dieren die dagenlang lagen te garen op kolen. Later werd Barbacoa niet alleen een manier om te koken, maar een kunstvorm met unieke vormen en silhouetten. Het tweede ontwerp genaamd ‘Buccanian girl’ gaat over semi-legale koopvaarders (piraten), die vroeger op eigen initiatief de oceaan overstaken om naar de gebieden te varen waar inheemse volkeren leefden. Hier namen de koopvaarders de techniek van het bereiden en bewaren van vlees van ze over.

Over Witloft

Witloft is opgericht in 2014 en ontstaan uit liefde voor koken en stijlvol kookgerei. Het merk is gespecialiseerd in de productie van handgemaakte lederen schorten van gelooid rundleer, maar lanceerden eind vorig jaar ook een collectie duurzame denim schorten in samenwerking met het Nederlandse MUD Jeans. Nu is het weer tijd voor een exclusief leren schort: voor de echte Witloft liefhebbers die wel wat extra pit in de keuken kunnen gebruiken.

De schorten zijn in beperkte oplage te koop voor €159,95 bij de Hanos, Bijenkorf, Fonq, de mooiere keukenzaken en uiteraard online via www.witloft.nl.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Witloft x Henk Schiffmacher 2

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.