logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Hemelse modder, Gaby Rasters

Op de cover van het boek Hemelse modder staat: Een hartverwarmend kerstverhaal over liefde, verlies en de krachtige band tussen zussen. Dat belooft al het nodige! En dan die titel ‘Hemelse modder’. De eerste keer dat ik daarmee kennis maakte was tijdens de eerste kerst met mijn schoonfamilie. Het was een traditie om dat als dessert met kerst te eten, net als voor de zussen in dit boek. Buiten het familierecept hebben we stiekem ook weleens een ander recept voor Hemelse modder geprobeerd, die bijna kan tippen aan het familierecept. Gelukkig is het weer bijna zover! Dit jaar gaan we hem zelf maken.

Zussen

Maar terug naar het boek. We worden meegenomen in het leven van Dagmar en Iselle. Twee zussen die erg close zijn met elkaar. Dat komt omdat ze al op jonge leeftijd hun ouders zijn verloren en ze alleen elkaar nog als familie hadden. Maar de laatste jaren is hun band wat minder hecht geworden. Iselle heeft een eigen bedrijf, een sportschool, en is constant aan het werk of zelf aan het sporten. Hierdoor hoeft ze niet na te denken en voelen over de dingen die ze mist in haar leven. Waar Iselle zo gezond mogelijk probeert te leven, vindt Dagmar troost in een lekker wijntje en lekker eten. Iselle wijst Dagmar hier regelmatig op en Dagmar vindt dat Iselle te hard werkt en geen tijd voor ontspanning neemt.

Ruzie

Het gaat zelfs zo ver dat ze op Social media op subtiele wijze elkaars levensstijl afkraken. Door deze ruzie dreigt de gezamelijke kerst dit jaar niet door te gaan. Dagmar en Iselle balen er beide van, maar ze houden hun poot stijf. Het enige dat ze nog gemeen lijken te hebben is de ongezonde voorliefde voor de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Dagmar is met kerst met haar ‘vriend’ Rogier samen en ze heeft besloten om toch hemelse modder te maken. Voor Iselle is het nog even snel wat eten halen in de supermarkt op kerstavond.

In gedachten verzonken over de ruzie met Dagmar steekt ze niet uitkijkend de straat over en wordt licht geraakt door een auto. De bestuurder blijkt een dokter te zijn, Maikel, die meteen naar haar enkel kijkt. Het blijkt mee te vallen en Iselle loopt verder naar de supermarkt. Daar botst ze tegen een andere klant op, Jorn. Ze maakt een opmerking over zijn pizza’s en ze raken in gesprek. Er ontstaat spontaan een idee om een gezond eetclubje te vormen. ’s Avonds op de bank krijgt ze een appje van dokter Maikel, hoe het met haar gaat. Ook met Jorn is ze diezelfde avond nog aan het appen. Iselle is helemaal in de war, ze is helemaal niet zo met mannen en de liefde bezig en nu loopt ze op een avond twee mannen tegen het lijf die haar niet koud laten. Dan krijgt ze een telefoontje van Dagmar…. eindelijk denkt Iselle opgelucht. Maar Dagmar belt vanuit het ziekenhuis.

Liefde

Alle gebeurtenissen op de dag voor kerst hebben invloed op het verloop van het nieuwe jaar. De ruzie tussen Iselle en Dagmar is gelukkig voorbij. Iselle wordt zich steeds meer bewust dat ze ook aan zichzelf moet denken en vooral zichzelf een liefde gunnen. Maar eenvoudig is dat niet. De eetclub bestaat inmiddels uit een vast aantal mensen, waaronder Dagmar en Jorn. Iselle vindt Jorn erg leuk, maar dokter Maikel blijft ook rondzweven in haar gedachten. En dan komt er nog bij dat Dagmar het erg prettig vindt om bij Jorn (en zijn dochtertje Yoes) in de buurt te zijn. In dit jaar gebeurt er heel wat tijdens en tussen de eetclub momenten. Een ding is zeker, met kerst eten de zussen hemelse modder!

Ga direct naar Hemelde modder op BOL.com.


Recensie over Hemelse modder

Dit is een echte feelgood roman. En zoals Irene Moors het verwoord heeft: Dit boek leest als een hele fijne kerstfilm! Het is prettig geschreven en leest lekker weg, voor je het weet ben je weer enkele hoofdstukken verder. Niet echt ideaal om voor het slapen gaan nog even in te lezen dus ;). Leuk ook dat de hemelse modder in het begin en aan het einde van het boek verwerkt is. Kortom een boek om heerlijk in weg te kruipen deze winter!

Score: 8


Informatie

Hemelse modder,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022586488. Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: