logo-liggend-wit-donkerblauw

HEMA creëert gepersonaliseerde pyjamaverhaaltjes met AI

HEMA zet een innovatieve stap in haar missie om de betekenis van het voorlezen voor het slapengaan een boost te geven met behulp van een AI-tool. Deze tool is speciaal ontworpen om het voorlezen voor ouders en kinderen aantrekkelijker te maken en tegelijkertijd ouders een luchtige introductie te bieden aan de wereld van Artificial Intelligence.

Deze lancering staat in nauwe verbinding met de bijzondere pyjama’s die HEMA in samenwerking met War Child heeft ontwikkeld, waarbij 25% van de opbrengst als donatie naar War Child gaat. De QR-code op het kaartje aan de pyjama geeft toegang tot deze AI-tool en genereert gepersonaliseerde verhaaltjes waarin het kind zelf de hoofdrol speelt. “Voorlezen voor het slapen gaan is een mooi en belangrijk ritueel voor kinderen. Door slim gebruik te maken van Artificial Intelligence maken we het verhaal voor kinderen heel persoonlijk en leuk omdat zij zelf hun droom kunnen uitkiezen. Hiermee hopen we kinderen nog meer te interesseren voor lezen en een bijdrage te leveren aan een goede nachtrust”, aldus Kimberley Olthof, campagne manager bij HEMA.

Met behulp van AI wil HEMA een positieve impuls geven aan het voorlezen voor het slapengaan, een ritueel dat niet alleen bijdraagt aan een goede nachtrust, maar ook de ouder-kindrelatie versterkt. De tool is speciaal ontworpen om bij te dragen aan een beter slaapritueel en om de wereld van kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor jong en oud. Kinderen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen pyjamaverhaal door simpelweg, via hun ouders en de tool, drie vragen te beantwoorden: “Wie speelt de hoofdrol?”, “Waar vindt de droom plaats?” en “Waar mag je verhaaltje over gaan”? Op basis van deze input genereert de AI-tool een kort en persoonlijk verhaaltje dat ouders kunnen voorlezen voor het slapengaan.

De AI-tool is gemaakt in navolging van de campagne die HEMA maakt voor War Child. Hierin verkopen ze limited edition pyjama’s waarvan een kwart van de opbrengst aan War Child wordt gedoneerd. De pyjama en de AI-tool dragen bij aan het gedachtegoed, dit is wat HEMA en War Child elk kind gunt in deze wereld.

Ga dus snel naar Hema.nl/pyamaverhaal!

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.