logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Help, mijn batterij is leeg! Geronimo Stilton

In ‘Geronimo Stilton – Help, mijn batterij is leeg!’ is in de hele stad de stroom uitgevallen. Geronimo gaat uitzoeken hoe dit is gekomen. Samen met de neef van Speurneus Teus gaat hij in de tussentijd oplossingen bedenken hoe ze de mensen toch stroom kunnen geven zonder de uitgevallen energiecentrale. Maar het is niet zomaar stroom, het is duurzame, groene stroom. Het is goed voor het milieu en ze maken gebruik van natuurlijke bronnen. Waterstroming, wind- en zonnekracht zijn daar voorbeelden van. En die energiebronnen zijn onuitputtelijk, dus het gaat nooit op!

Idee

Professor Wanrok (de neef van Speurneus Teus) heeft een goede oplossing. Hij heeft een opbouwbare windmolen in zijn lab. Die kan hij dan op een hoog gelegen plek plaatsen zodat hij veel wind opvangt en zo kun je energie opwekken. Maar laat het hoogste gebouw nou net van Ratja Ratmuis zijn! Dat is de aardrivaal van Geronimo en de eigenaar van de op één na beste krant van Muizeneiland, de Rioolrat. In de eerste instantie ging Ratja niet akkoord met het idee om een windmolen op haar dak te plaatsen. Maar ze had een voorstel: ze vond het alleen goed als Geronimo in zijn ééntje naar boven ging!

Windmolen

De windmolen moest wel nog in elkaar gezet worden. Professor Wanrok is naar zijn lab geweest om een doos op te halen waar het in zat. Na het naar boven brengen van een doos, opende hij hem. Hij was doodop, maar wel tevreden. De wolkenkrabber van Ratja Ratmuis had meer dan 30 verdiepingen! In de doos zat een blad, maar meteen wist Geronimo dat dat niet genoeg was om een windmolentje mee te bouwen. Even later hoorde hij de professor door een megafoon roepen dat hij de andere 12 dozen moest komen halen… Zou het Geronimo en zijn vrienden lukken om de stad weer van stroom te voorzien?

Ga direct naar Help, mijn batterij is leeg! Geronimo Stilton op BOL.com.


Recensie over Help, mijn batterij is leeg!

CooleSuggesties topper

Het boek ‘Geronimo Stilton- Help, mijn batterij is leeg!’ is een relatief dun boek. De meeste boeken van Geronimo Stilton zijn heel dik, dus dit is wel leuk erbij. Je hebt het ook zo uit, want er staan veel plaatjes in en het lettertype is groot, net als altijd. Het is uit de serie ‘Knagers voor klimaat’. De boodschap van deze serie is dat je zuinig moet doen met energie. Het kan natuurlijk opgaan, en dat is nu ook het geval op Muizeneiland. Er worden te veel ventilatoren en andere apparaten gebruikt tegen de warmte. Dat komt door de opwarming van de aarde, dus kortom: dat moet stoppen! Het is een leuk en stiekem toch ook wel educatief boek met een paar verborgen tips om klimaatverandering tegen te gaan.

Score: 9


Informatie

Help, mijn batterij is leeg!,
Illustrator: Luca Usai
Uitgever: de Wakkere Muis, 117 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789085925484. Prijs: 9.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.