logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

HelloFresh: met gemak een verse maaltijd op tafel


Je kent ze vast wel: de boodschappenpakketten die je thuis kunt laten bezorgen. Eén van de grootste spelers in deze markt is HelloFresh, die onlangs hun vijf-jarige jubileum vierde. Met deze dienst kun je wekelijks een mooi pakket laten bezorgen die precies is afgestemd op jouw woonsituatie: je kunt het aantal personen selecteren, aangeven of je een ‘Original’ pakket wil met vis of vlees, een vegetarisch pakket of een familybox, eentje die speciaal is toegespitst op gezinnen. Iedere week kun je bovendien zelf kiezen uit een aantal recepten – zo krijg je nooit gerechten voorgeschoteld die je niet lust of waar je allergisch voor bent.

Vers

De pakketten worden helemaal naar jouw wens geleverd. Je kunt een dag kiezen waarop ze geleverd worden, maar zelfs een tijdsperiode waarin hij bezorgd zal worden, zodat je zeker thuis bent. En natuurlijk kun je hem ook op een ander adres laten bezorgen, zoals je werk of bij iemand waarvan je zeker weet dat-ie thuis is. De pakketten worden gekoeld vervoerd, maar moeten ook gekoeld bewaard blijven. Let daar dus wel op! In de doos zelf zitten – netjes in papieren bakken verpakt – de maaltijden die je hebt uitgekozen. De maaltijden zitten per papieren bak verpakt, zodat je ze snel kunt uitpakken en opbergen. Makkelijk!

Duidelijke recepten

Bij je pakket worden natuurlijk ook de recepten geleverd die je hebt uitgekozen. De recepten worden met woord en beeld bereid. Net als bij alle recepten gaat ook hier de regel op: lees het recept helemaal door voor je begint. Soms vind je het namelijk makkelijker om bepaalde delen voor te bereiden voor je met het echte koken begint. Zo vond ik het bij het maken van onze kipburgers een stukje prettiger om de sla vooraf vast schoon te maken, als tijdens het koken zelf. Dat geeft toch net wat meer rust!

Verrassend

Het leukste van HelloFresh is echter wel dat je iedere week ook weer een aantal heel originele recepten voorgeschoteld krijgt, die je normaal gesproken niet snel zou proberen (want: gemak dient de mens, en vaak pak je toch je vertrouwde recepten, toch?) met ingrediënten die je dus ook niet vaak zou pakken. In onze Familybox kozen we bijvoorbeeld voor Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en een frisse salade, voor en vegetarische Italiaanse aardappelschotel met rode pesto en hazelnoten en tot slot een varkensfiletlapje met zoet-pittige chutney, gewokte groenten, noodles en sesamzaadjes.

Bestellen of abonnement

Er zijn twee manieren om aan een HelloFresh box te komen. Allereerst kun je een abonnement nemen, waarbij je op gezette tijden een doos kunt samenstellen en kunt laten bezorgen. Heel makkelijk dus! Je wordt per mail netjes op de hoogte gehouden van je abonnement, van de verzending… alles! Maar er is nog een andere manier, zodat je rustig kunt kennismaken met dit systeem: Een proefbox! Die zijn er in Veggie, Original of Family, waarbij je het aantal dagen kunt aangeven waarvoor je recepten wil en het aantal personen waar je voor wil koken.

Korting!

En weet je wat nu zo gaaf is? Wij mogen hem met korting aanbieden! Als je voor 30 juni besteld en code FLEX3PL gebruikt, krijg je maar liefst 25 euro korting! Klik hier om meteen naar de proefboxen van HelloFresh te gaan.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.