logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Helicopter Heist, Jonas Bonnier

Helicopter Heist - Jonas BonnierSoms zijn er van die gebeurtenissen die het verdienen om naverteld te worden. Spannende actie, spetterende ontsnappingen en bizarre misdaden. Zoals de bijzondere bankroof in Zweden in 2009. Per helicopter beroven vier mannen een Zweedse bank, om deel te nemen aan één van de meest spectaculaire geldroven ooit. Helicopter Heist vertelt dat verhaal, vermengd met een paar verhaallijnen om het nog indrukwekkender te maken.

Persoonlijk verhaal

Wat Helicopter Heist goed maakt, is de manier waarop je kennismaakt met de nieuwbakken overvallers. Je leert ze stuk voor stuk kennen en leest daarom ook waarom ze op dit pad terecht zijn gekomen. Ieder van hen komt uit heel bijzondere milieus. Op het eerste gezicht zou je ze niet met elkaar in verbinding brengen. Dat zou misschien ook niet zo zijn, ware het niet dat één persoon hen allemaal verbind. Alexandra koppelt de vier met elkaar, waarna ze beginnen met het smeden van hun plan. Een waterdicht plan, wat ook helemaal loopt zoals ze het hadden gepland. Of toch niet?

Snelle thriller

Helicopter Heist is niet zo maar een thriller over een zelfbedachte bankoverval. Dat moet je goed in gedachten houden. Het is gebaseerd op een waargebeurde overval, dat tot in detail in de kranten heeft gestaan. De schrijver van dit boek heeft enkel de namen van de personen veranderd om het een iets anoniemer tintje te geven. Wat kleine aanpassingen, voor ieders veiligheid. Dat maakt de avonturen en belevenissen wat minder spannend en spetterend dan je in eerste instantie zou denken van een thriller als deze.

Ga direct naar Helicoptor Heist op BOL.com.


Recensie over Helicopter Heist

Een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. Jonas Bonnier heeft de juiste overval gekozen, dat is duidelijk. De manier van schrijven is misschien wat droog en lastig, ondanks het spectaculaire verhaal dat de basis vormt. Door de lastige zinsconstructies en het wat stugge taalgebruik gaat de vaart een beetje uit het verhaal. Desondanks is het een pageturner, ook al is het wat voorspelbaarder dan een verzonnen verhaal.

Score: 7


Informatie

Helicoptor Heist,
The House of Books, 448 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789044352047. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.