logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Helemaal jezelf zijn in Center Parcs De Eemhof


Recensie center parcs eemhof-2102

Op vakantie mag je helemaal jezelf zijn, toch? Maar dat valt niet altijd mee. Misschien heb je wel het idee dat vakantieparken maar saai en suf zijn. Een paar jaar geleden was dat ook wel zo: er waren wel activiteiten te doen, maar die waren vooral op jonge kinderen gericht. Een disco met een parkmascotte, een knutselactiviteit… kan leuk zijn, maar niet voor iedere dag! Center Parcs gooit het al een paar jaar over een andere boeg. Ja, er zijn ook activiteiten voor jonge kinderen, maar ook voor jullie! Met de Cool Factor heb je de beschikking over een paar gave activiteiten die je gewoon niet mag missen. Maar ook zijn er workshops te volgen om graffiti te leren spuiten of je DJ-skills te verbeteren. Dát is nog eens jezelf zijn op vakantie! En tussen de bedrijven door duik je in het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo. Ook niet verkeerd, met een aantal glijbanen binnen bereik waar je van achterover valt.

Wij mochten het weekend van 3-4-5 juni op het park verblijven. Het was flink heet (ongeveer 28 graden) en gelukkig het hele weekend droog. In het weekend dat wij er verbleven werd er ook een evenement gehouden op het park: Healthy Fest. Daar hebben we echter helemaal niets van gemerkt, behalve jaloerse blikken naar onze ijsjes en af en toe dat de tennisbaan bezet was voor een sportactiviteit. Verder is het park zo groot dat je blijkbaar zonder problemen een heel evenement kunt houden zonder last van elkaar te hebben. Stiekem best indrukwekkend!

Het park zelf ziet er trouwens echt te gek uit. Het ligt in Zeewolde, nét in Flevoland. Daardoor is het park op een steenworp afstand van het IJsselmeer, wat je ook goed kunt zien aan de chique haven aan het ene uiterste van het park. Het park zelf is gebouwd in een bosrijk gebied. Het is mooi groen en flink begroeid (tijd voor een snoeibeurt, in het weekend dat wij er waren!). Er zijn daardoor niet zo veel grasvelden waar je een bal kunt trappen, maar gelukkig heeft Center Parcs de Eemhof daar rekening mee gehouden door een paar voetbalkooien te plaatsen. Wijzelf verbleven in een VIP-cottage voor vier personen. Lekker knus, met een terras aan het water. Iedere ochtend hing er een tas met broodjes aan de deurklink. Direct klaar om te eten!

Recensie center parcs eemhof-2115

Het centrale punt van Center Parcs de Eemhof is de Market Place. Daar vind je alle restaurantjes, het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo en een hele rits aan winkeltjes, inclusief een supermarkt. Het hele gebouw is ontworpen in een soort Cubaanse stijl, dat in ons geval perfect aansloot bij het temperatuurtje. Alles zag er ontzettend verzorgd uit en mooi ontworpen. Leuke details waren er genoeg te vinden in de vitrines, in de beeldentuin en in de afwerking. Maar ook te horen: bijna altijd klonk er lekkere salsa of latin door de speakers. Dat brengt je wel in de sfeer!

Wij hadden een heerlijk volgeboekt programma. Op de eerste dag is het natuurlijk tijd om het park te verkennen. Op je gemak de tassen uitpakken, stoelen uitproberen, de badkamer bewonderen (met bubbelbad, inclusief lichtshow in bad! En wist je al dat de badkamer een ingebouwde radio heeft?) en lekker gaan eten in het buffetrestaurant Evergreenz. Daar vind je een lekker buffer met allerlei verschillende groenten, vlees en vis, die in een drietal thema’s worden gepresenteerd. Daarbij viel het ons op dat er juist niet de standaard ‘buffetgerechten’ te vinden zijn, maar juist bijzondere hapjes, zoals lamskebab, gestoofde venkel, een bieten-bonensalade, maar ook corndogs, frites en een uitgebreid saladebuffet staat voor je klaar. Alles goed verzorgd en vers: da’s pas lekker genieten! En je kunt pakken wat je wilt. Zo is er geen discussie over dat de één pannenkoeken wil, de ander pizza en de derde frites.

De tweede dag hebben we een Cool Factor activiteit gedaan: Family Paintball! Hoewel er op de website vermeld wordt dat je een lange broek en een shirt met lange mouwen aan moet is dat trouwens nergens voor nodig. Kwamen we achter, toen we helemaal doorweekt van het zweet bij de locatie aankwamen. Je schiet met een soort eigeelkogeltjes, die misschien iets harder aankomen zonder lange broek of shirt, maar wel gewoon uit je kleren kunnen. Bovendien krijg je een dunne wegwerpoverall aan in het blauw of in het wit. Ja: het is de bedoeling dat je het tegen elkaar gaat opnemen in een felle strijd! Gewapend met een kunststof paintballgeweer en een magazijn vol kogeltjes ga je het veld in om onder begeleiding van een expert verschillende spellen uit te voeren. Erg leuk om te doen, en stiekem best moeilijk. De kogeltjes hebben namelijk niet zo’n groot bereik en hebben na een meter of acht de grootste kracht wel verloren. Schiet je echter van té dichtbij, dan komen de kogeltjes weer kei-hard aan. Ook niet fijn! Verpakt in lange kleding met overall en een forse helm op hebben we dus heel wat kilometers gemaakt in het paintballterrein, die is aangekleed met camouflagenetten, grote houten kratten en bomen. Zo kun je goed schuilen en elkaar redelijk besluipen. Een aanrader! Neem ook meteen een kijkje in de Action Factory – een super coole plek om even lekker te spelen, met verschillende activiteiten die je kunt doen. En met lekkere ijscoupes!

Na het paintballen was het wel tijd om af te blussen in de Aqua Mundo. Het subtropische zwemparadijs van Center Parcs de Eemhof heeft een golfslagbad, een stoere stroomversnellingsbaan en een paar geweldige glijbanen waar we een flinke tijd mee zoet zijn. Onze tip: loop vooral eerst een flink rondje dor het zwembad. Het is écht veel groter dan je zou denken, en door rond te lopen kom je waarschijnlijk de gaafste dingen tegen. Zoals de Flow Rider, die we op onze tweede dag mochten uitproberen. De Flow Rider is een deel van het zwembad dat is ingericht om te leren surfen. Op een bodyboard, dat wel, maar door de vorm van het bassin en de krachtige waterpompen (die het water met wel zestig kilometer per uur wegspuiten) is het toch een hele uitdaging! Het is dan ook aan te raden om te beginnen met een stukje instructie. Die duurt één uur, maar dan heb je de basis helemaal onder de knie. Daarna zou je zelf kunnen surfen, als je daar nog energie voor hebt. Het is namelijk best een pittige activiteit. Je moet in het begin opgedrukt op het bodyboard blijven liggen, waarbij je jezelf zo stabiel mogelijk houdt. Om op het board te gaan zitten moet je jezelf in een snelle beweging omhoog trekken, om daarna ook weer zo snel mogelijk een balans te vinden. Lukt dat niet? Dan wordt je met board en al naar achter geblazen, naar de blauwe rubber mat met lekgaten. En dat is niet altijd even prettig 😉

Recensie center parcs eemhof-2132

’s Middags was het dan ook wel zo leuk om op onderzoek te gaan door het park met een GeoCaching: een speurtocht met GPS-informatie en een tas vol accessoires om door het park heen verschillende logo’s te vinden. Onze tip: wordt er gesproken over een station in de handleiding, dan wordt daar het eindpunt van de GPS-coördinaten mee bedoeld. En een ‘logo’ is een ruim begrip. Kijk goed rond in de omgeving en zoek in alle hoeken en gaten naar mogelijke logo’s. De tips op je informatiekaart kunnen je een stukje helpen, maar het blijft een heel pittige zoektocht – ook volgens de dames achter de balie bij het Cycle Center. Wij waren in ieder geval al blij dat we een paar logo’s hebben kunnen vinden. Maar wellicht lukt het jullie een stuk beter? Het is in ieder geval een leuke manier om het park te verkennen. Zo kwamen we bijvoorbeeld ook uit bij een kinderboerderij, die we nog niet eerder hadden ontdekt, en de HangOut, een plek voor tieners (en als het rustig is ook prima geschikt voor bijna-tieners 😉 ).

Voor meer informatie over het park, inclusief de actuele prijzen, klik je hier.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.