logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Heksenwinkel, Kaye Umansky

Deel 3 van 3 van onze artikelen over Elsie en de Rode Heks
heksenwinkel

Elsie Pekel woont in Kleinbrugge – een erg saai plattelandsstadje met een kleine brug. Elsie houdt van haar familie, maar Kleinbrugge is wel heel erg saai. Ze oefent in het geheim de magie die ze van de heks Magenta Spits heeft geleerd, maar ze is bang dat ze betrapt wordt. Magie wordt afgekeurd in Kleinbrugge. De mensen houden niet van verandering of van ‘andere dingen’. Wanneer Magenta besluit om een toverwinkel te beginnen in het dorpje, is er dan ook een hoop ophef. Zeker omdat ze de winkel in één nacht tijd heeft neergetoverd… er lijkt dus opstand te komen in het dorpje. En tot overmaat van ramp komen er heel wat heksen naar de nieuwe winkel. Waar moet dat heen? En is magie wel zo slecht?

Heksenwinkel

Heksenwinkel is het derde boek in deze serie. Om je een beetje wegwijs te maken in de personages en de avonturen uit de eerdere boeken, krijg je een fijne inleiding. Maar beter is het natuurlijk om de eerste twee boeken te lezen. Je zult er geen spijt van krijgen! De serie over Elsie en de Rode Heks (Magenta Spits) is namelijk een heerlijk fantasierijk vertelsel, waar je telkens toch weer een soort van moraal in kunt vinden. Je kunt nog zo machtig zijn, er zijn altijd dingen die andere mensen beter kunnen. Zo krijgt Magenta Spits in dit verhaal ook hulp van buitenaf – en niet alleen van Elsie, maar ook van haar nieuwe vrienden, die ze heeft leren kennen in de eerdere verhalen… en natuurlijk van De Grote Klantenserviceregels van haar vader, die ook hier nog regelmatig terugkomen (maar veel minder dan in het eerste boek).

Fantasierijke wereld

Natuurlijk is het fantastisch om weg te dromen in de fantasiewereld die Kaye Umansky hier heeft neergezet, met de knorrige heks, een bewegende toren, een knorrige, pratende raaf en verschillende kleurrijke personages. Er zijn zelfs nieuwe elementen, zoals het zwevende mandje Pieter, die in het vorige boek gekocht is door de postbode. Zo blijft de wereld van Elsie alsmaar groeien en ontwikkelen – en ben ik erg benieuwd wat er in het volgende boek weer gaat gebeuren.


Ga direct naar Heksenwinkel op BOL.com.

Recensie over Heksenwinkel

Heksenwinkel is het derde boek van Elsie en Magenta Spits. Het is weer even fantasierijk en chaotisch als de eerste twee delen, maar ik vond het wel gestructureerder dan het tweede boek. Ook in dit deel is een belangrijke boodschap: nooit binnenweggetjes nemen (valsspelen of een stukje afsnijden) want er gaat niets boven het echte werk. En de belangrijkste boodschap is wel een stukje verdraagzaamheid. De inwoners van Kleinbrugge hebben iets tegen heksen, omdat zij ze niet kennen. Tegen het einde van het boek zullen de meeste mensen in Kleinbrugge vriendelijk knikken naar bezoekende heksen: sommigen zullen zelfs zwaaien of stoppen voor een kort praatje, gebruikmakend van een van de nieuwe banken op het stadsplein naast de sprankelende limonadefontein.

Score: 8


Informatie

Titel: Heksenwinkel
Auteur:
Illustrator: Ashley King
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 195
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789047713180
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Blader door de serie << Boek recensie: Heksenwens, Kaye Umansky

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.