logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Heksenwens, Kaye Umansky

heksenwens

Nadat we in Heksenweek hebben kennis gemaakt met Elsie Pekel en haar drukke gezin in Pekels warenhuis in het kleine, bekrompen dorpje Kleinbrugge, waar het enige spannende de brug is die het dorp rijk is. Maar er is meer, zo weet Elsie. Zo nu en dan komt De Rode Heks, ook wel Magenta Spits, naar het dorpje om wat spullen te halen… en mensen op stang te jagen. En Magenta Spits ziet aan Elsie dat ze hét waarschijnlijk heeft. In het vorige boek kreeg Elsie dan ook de uitnodiging om op te passen op de Toren en Corbett de Raaf, waarbij ze meteen een paar nieuwe vrienden maakte. In Heksenwens gaat het verhaal verder.

Magische missers

Heksen moeten namelijk ook hun eigen brood verdienen. De Rode Heks doet dat met een online winkeltje, waarbij ze magische zalfjes en hulpmiddelen verkoopt. Echt secuur en opgeruimd is ze echter niet. Sterker nog: ze maakt er een potje van! En zoals zoveel mensen geldt ook voor heksen: wanneer je eenmaal in een chaos verzeild bent geraakt, kom je er niet zo makkelijk meer uit. En dus heeft ze een frisse wind nodig. Daarbij denkt ze meteen aan Elsie. Die maakt maar wat graag gebruik van het aanbod, waardoor ze al binnen een paar dagen op de stoep van De Toren staat en weer oog in oog staat met Aagje (oh – Sylfine, natuurlijk) en de postbode Joey. Maar dat is niet alles, ze ontdekt ook dat Magenta een Magische Spiegel in de toren heeft. Je weet wel, zo eentje met een geest erin, zoals Assepoester heeft. Maar jammer genoeg breekt de spiegel en komt de knorrige, chagrijnige Frank naar buiten. Daar is niemand van gediend! En het komt ook helemaal niet goed uit, zeker niet nu ze op het punt stonden om naar het Magische Betoveringsbazaar te gaan…

Winkelchaos

Eenmaal in de betoveringsbazaar kijken Sylfine, Joey en Elsie zich de ogen uit. Zoveel magische voorwerpen, zo veel vreemde spullen! Natuurlijk zoekt Sylfine naar magische dieren (bij voorkeur een eenhoorn, als ze daar de hand op kan leggen) en is Joey druk om de magische mandjes te trainen. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Ondertussen probeert Elsie om Frank vrolijker te maken – of om hem om zijn minst terug in een spiegel te krijgen – terwijl Magenta wordt opgehouden door drie magische kennissen. Zo heeft ieder zijn problemen en is het wachten tot alles echt goed mis zal gaan. Elsie op haar beurt heeft haar zinnen gezet op het leren van een heel gaaf trucje: ze ziet namelijk dat de Rode Heks zichzelf zomaar naar iedere plek kan verplaatsen. Dat is nog eens een heksenwens!


Ga direct naar Heksenwens op BOL.com.

Recensie over Heksenwens

Een heksenwinkel als de Betoveringsbazaar biedt natuurlijk grote mogelijkheden om lekker uit te pakken met magische fratsen en vreemde voorwerpen. Daar maakt Kaye Umansky dan ook dankbaar gebruik van. Het is een feest om te lezen, vooral de avonturen van Joey vond ik bijna aandoenlijk. De manieren en wensen van Elsie om Frank vrolijker en gezelliger te maken gingen wat mij betreft net iets te lang door, maar het was wel grappig hoe Elsie een band kreeg met de kledingverkoopster in de Betoveringsbazaar. De Rode Heks zelf komt in dit boek wat vaker aan bod dan in het vorige deel, maar ik zou best meer over haar willen lezen.

Score: 8


Informatie

Titel: Heksenwens
Auteur:
Illustrator: Ashley King
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 200
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789047713166
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.