logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: Heksenlolly’s


Heksenlolly

Jarig rond Halloween of geef je een heksenfeestje? Deze heks zal zeker in de smaak vallen!

Dit heb je per lolly nodig:
– 1 lolly
– een lapje zwarte stof van 20×20 cm
– een stukje touw/lint
– papier: groen (hoofd), zwart (haren) en bv. donkerblauw (hoed)
– zwarte stift, lijm, schaar, potlood

Zo ga je te werk:
Neem het midden van het lapje stof en vouw het om de lolly heen. Bind het vast met het touw. Dit was simpel, nu verder met het echte knutselwerk! Maak van groen papier een hoofd (diameter van 2,5 cm) met een lange kin. Teken er een eenvoudig gezicht op met een of twee tanden en een lange neus. Een pukkel is ook erg herkenbaar voor een heks. De haren maak je van zwart papier, knip het haar puntig. De heksenhoed kan natuurlijk de kleur krijgen die je zelf wilt, teken er wel een band op. Het is handig om een malletje te maken van de onderdelen die je van papier moet maken. Plak alle onderdelen op elkaar en plak hem uiteindelijk op de lolly.

Presentatie:
Je kan de lolly’s in een stuk piepschuim steken om ze te presenteren. Het is ook erg leuk om ze in een echte heksenbezem (tuincentrum) te steken.

Variaties:
In plaats van touw of lint kun je ook een dropveter of aardbeienveter gebruiken.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.