logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test+recept: Heinz Meatless Burger

Het vleesvervangers-schap wordt steeds drukker en dat is iets dat we met veel plezier aanschouwen. Onlangs verscheen er een compleet nieuw gezicht in dit segment: Heinz lanceert zijn eigen serie vleesvervangers! De serue bestaat uit drie vegetarische burgers en vegetarisch gehakt.

Heinz Meatless assortiment

Met het nieuwe Heinz Meatless wil Heinz de smaak en textuur van vleesvervangers naar een hoger niveau brengen en mensen bereiken die zich niet aangetrokken voelen tot het huidige aanbod. Of zoals Heinz het zelf zegt: “Neem een break van vlees. Niet van smaak.” Het Heinz Meatless assortiment bestaat uit:

 • Heinz Meatless Burgers
 • Heinz Meatless Gehakt
 • Heinz Beanz Burgerz Mediterrane Stijl
 • Heinz Beanz Burgerz Mexicaanse Stijl

Toegankelijk plantaardig

Dankzij dit soort vleesvervangende producten maken ze het makkelijker om vleesloos te eten. Dat is goed nieuw voor vegetariërs en veganisten, die op deze manier makkelijker hun voedingsstoffenbalans op orde kunnen maken. Het is echter vooral goed nieuws voor mensen die hun vleesconsumptie willen verminderen op een makkelijke en toegankelijke manier. Met dit soort producten pak je simpelweg een pakje plantaardige burgers of gehakt, en kun je nog altijd je normale recepten volgen.

Verschil in smaak en kwaliteit

Heb je eens vleesvervangende producten geprobeerd, dan zul je hebben gemerkt dat er heel wat verschil is in kwaliteit, structuur en vooral in smaak. Sommige producten zijn taai of vrijwel geen smaak, waardoor ze niet aantrekkelijk zijn om nog eens te eten. Daar wil Heinz nu verandering in brengen. Als vertrouwde smaakmaker, bekend van de Tomato Ketchup en andere sauzen, is Heinz sinds zijn oprichting al bijna 150 jaar geleden, gespecialiseerd in plantaardige voedingsproducten. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om plantaardige voeding, waaronder dus vleesvervangers, veel toegankelijker te maken voor consumenten. Zo steunt Heinz niet op één enkel ingrediënt, zoals kikkererwten, linzen of soja, maar mixt het eiwitten van tarwe en kikkererwten met de vlezige structuur van kidneybonen. Daardoor krijgt het een fijne structuur en lijkt het meer op fijngemalen gehakt.

Recept: Heinz Meatless Burger

Hoe komt zo’n burger het beste tot zijn recht? Nou, daar heb je eigenlijk niet veel voor nodig! Met dit vrij klassieke burgerrecept is het smullen tot de laatste hap.


Recept: Heinz Meatless Burger

Heinz Meatless BurgerVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

 • Heinz Meatless burgers
 • Heinz Tomato Ketchup
 • Heinz Mayonaise
 • 2 burgerbroodjes
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • IJsbergsla
 • 2 plakken augurk (uit pot)

Zo maak je het

 1. Snijd de rode paprika en ui in reepjes. Bak ze met een beetje olie in een voorverwarmde pan.
 2. Bak in een andere pan de Heinz Meatless Burgers (8-9 minuten, regelmatig keren).
 3. Snijd de burgerbroodjes open. Toast de binnenkant van de broodjes kort in dezelfde pan, tot ze krokant zijn. Een beetje boter doet hier wonderen.
 4. Stel de burger samen met de Meatless Burger, de geroosterde paprika en ui, de augurk, de sla en natuurlijk maak je de burger af met de ketchup en mayonaise.


Recensie over Heinz Meatless

CooleSuggesties topper

De nieuwe Heinz Meatless producten zijn wat ons betreft een schot in de roos. Vergeleken met andere vleesvervangers zijn de producten aangenamer van kleur en geur, waarbij ze bovendien aanzienlijk minder vet nodig hebben om goed te bakken (sommige vleesvervangers hebben de neiging om snel aan te bakken, ook al gebruik je olie of boter). De structuur is fijn en het mondgevoel is aangenaam. De smaak van bonen is niet heel erg aanwezig, maar zorgt wel voor een zachte ondertoon. Het gehakt en de burgers zijn goed op smaak en laten zich goed combineren met de smaak van tomaat (laat die tomato frito en ketchup dus maar komen!). Het gehakt is makkelijk te rullen, de burgers goed bruin te bakken. Wij zijn enthousiast!

Score: 9


Informatie

Heinz Meatless
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 3.49 euro.

De vleesvervangers van Heinz zijn landelijk verkrijgbaar bij DekaMarkt en Jumbo.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.