logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

HEINEKEN Player 0.0: de nieuwe SIM-racecompetitie met Max Verstappen


Eind augustus staat Zandvoort in het teken van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. In aanloop naar dit racespektakel introduceert Heineken een nieuw gaming-initiatief: Player 0.0. Via deze competitie, ontwikkeld in samenwerking met Heineken 0.0 ambassadeur en fervent SIM-racer Max Verstappen, kunnen Formule 1 fans zich letterlijk tot aan het circuit in Zandvoort racen. De beste racers strijden in het raceweekend eind augustus op het podium om de ultieme hoofdprijs: de internationale SIM-race finale later dit jaar tegen Max Verstappen. Gisteravond was de aftrap van de competitie in Utrecht in het bijzijn van onder andere Gianni Vecchio van Team Redline (het SIM-raceteam van Max Verstappen) en F1-legende Mika Häkkinen. Dit initiatief is onderdeel van de nieuwe When You Drive, Never Drink campagne, met als doel verantwoord alcoholgebruik in het verkeer bij een jongere doelgroep onder de aandacht te brengen.

When You Drive Never Drink

Player 0.0 maakt deel uit van de bredere samenwerking tussen Heineken en tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen. Hij brengt dit F1-seizoen als wereldwijde Heineken 0.0 ambassadeur, verantwoord alcoholgebruik onder de aandacht en is te zien in de nieuwe ‘When You Drive, Never Drink’ campagne van de brouwer. Waarin Max Verstappen een heldere boodschap overbrengt: De beste bestuurder is degene die niet drinkt. Tenzij het een Heineken 0.0 is.

Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland: “Via de samenwerking met Max Verstappen benadrukken we opnieuw hoe belangrijk het is om in het verkeer de juiste keuze te maken: de enige persoon die rijdt, is degene die niet gedronken heeft. Eén op de vijf Nederlanders die nog achter het stuur moeten, laat zich toch wel eens overhalen nog een extra drankje te drinken. Jongeren geven aan dit sneller te doen dan ouderen. Met de nieuwe campagne willen we heel Nederland bewust maken dat dit onverantwoord is en stimuleren om niet met alcohol op achter het stuur te gaan zitten. Door middel van het nieuwe gaming-initiatief willen ook een jonge doelgroep aanspreken en zullen we op een sportieve en laagdrempelige manier het serieuze onderwerp van verantwoord alcoholgebruik aankaarten. Een manier die goed bij deze doelgroep past. Dit alles natuurlijk in samenwerking met onze ambassadeur Max Verstappen.”

Over Player 0.0

Heineken pakt al jaren de voortrekkersrol om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren en besteedt minimaal 10% van het beschikbare marketingbudget om deze boodschap kracht bij te zetten. Met Player 0.0 brengt de brouwer de boodschap van ‘When You Drive, Never Drink’ nog meer tot leven. Met het platform en de competitie draagt Heineken® op een vernieuwende en interactieve manier de boodschap uit dat de beste bestuurder – zowel in de ‘echte’, als in de virtuele wereld – degene is die niet gedronken heeft – tenzij het een Heineken 0.0 is.

Veilig Verkeer Nederland steunt het initiatief van de brouwer, zo laat woordvoerder Rob Stomphorst weten. “Alcohol en verkeer gaan niet samen. Of je nu achter het stuur, op de fiets of scooter zit, of je de BOB bent of alleen rijdt, drink geen druppel alcohol. Zo voorkom je veel leed voor jezelf en anderen. Daarom zijn wij erg enthousiast over de Player 0.0 activatie van Heineken. Hoe meer mensen de boodschap van nul alcohol tijdens verkeersdeelname opvolgen, hoe beter!”

Zo doe je mee met Player 0.0

Via de Player 0.0 competitie gaat Heineken® op zoek naar de beste bestuurder. Iedereen in Nederland (18+) kan zich kwalificeren voor de finales van Player 0.0. Dit doe je door een tijd neer te zetten op het circuit van Zandvoort in de F1-game van EA Sports en hiervan een screenshot te delen via de competitiepagina. Op zondag 27 augustus strijden de 18 snelste racers van Nederland tegen elkaar in de Heineken Fanzone op het circuit van Zandvoort. Zij maken kans op de ultieme hoofdprijs: een plek in de internationale SIM-race finale tegen winnaars uit andere landen én Max Verstappen! Maar, niet alleen mensen die de snelste tijden neerzetten komen in aanmerking voor een finale in Zandvoort. Er zullen ook 18 wildcards worden verdeeld onder de overige spelers, die op zaterdag 26 augustus tegen elkaar kunnen racen op het hoofdpodium in de Fanzone op de Heineken Dutch Grand Prix. Zij maken kans op twee tickets voor de Heineken® Player 0.0 Pitwall Bar tijdens de race op zondag.

Player 0.0 is een internationaal fenomeen, dat beschikbaar is voor fans van Heineken en de Formule 1 in Australië, Canada, Nederland, Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten. De internationale finale vindt later dit jaar plaats.

Games koop je online bij:

Update 27 augustus 2023:

Floris Wijers wint racen tegen Max Verstapen

Vandaag is Zandvoort niet alleen het strijdtoneel van de grote sterren van de Formule 1, maar werd er ook gestreden om de titel Player 0.0. Op het muziekpodium in de Heineken® Fanzone van het circuit gingen achttien sim-racers de strijd met elkaar aan. De inzet? SIM-racen tegen Max Verstappen. De winnaars van twee verschillende rondes mochten uiteindelijk bepalen wie Player 0.0 werd. Uiteindelijk bleek Floris Wijers met ruim 2 seconden verschil de ultieme winnaar van de Nederlandse finale. Hij mag nu deelnemen aan een internationale SIM-race finale later dit jaar tegen de winnaars uit diverse andere landen én Max Verstappen.

De finale van Player 0.0 werd gepresenteerd door Hélène Hendriks. Na een Q&A met racelegendes Giedo van der Garde, Jacques Villeneuve en Sir Jackie Stewart, mochten de achttien finalisten het podium betreden. Er werden twee rondes gereden ten overstaan van een live publiek. In beide rondes streden negen finalisten om de eerste plek op het virtuele circuit van Zandvoort.

In de eerste halve finale kwam Isaac Gilissen uit Delft sterk terug na een diskwalificatie in de kwalificatierace. Het feit dat hij als laatste van start ging hield hem niet tegen. Hij reed zichzelf al snel naar de kop van de race en hij won de eerste finale. In de tweede halve finale, die spannend begon, nam Floris Wijers uiteindelijk afstand van zijn tegenstanders en won overtuigend zijn ronde. De twee winnaars mochten vervolgens in de finale uitmaken wie Player 0.0 werd.

Floris Wijers over zijn race: “In mijn kwalificatie liep ik tegen wat technische problemen aan, waardoor ik laatste werd, maar mijn credo is “never give up”. Vanaf de start ben ik er direct voor gegaan en ik ben blij dat dit uiteindelijk zorgde voor de overwinning met een mooie tijd van 1:11.8. Vrienden weten dat de titel Player 0.0 bij mij past, zeker omdat ik zelf het liefste een 0.0 biertje bestel. Ik kijk uit naar de internationale finale die ik uiteraard ook hoop te winnen. En wie weet kan ik daar Max ook wel verslaan in de F1 22 van EA Sports!”

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.