logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe recensie

Er is een nieuwe kinderboekenserie op komst die je naar een hilarische middeleeuwen meeneemt: Ridder Louis! Heer ridder Louis is de dapperste ridder van alle landen. Dapperder dan Heer ridder Cas uit het moeras van Wasdiestank. Dapperder dan Heer ridder Barbara uit de bergen van Hoochendroogh. En zelfs dapperder dan Heer ridder Gijs uit de draslanden van Datutgiet. Hulde hiervoor aan de vertaler, die de ongetwijfeld bizarre Engelse benamingen heeft omgevormd tot grappige Nederlandse namen!

Kennismaking

Het boek begint natuurlijk met een uitgebreide kennismaking en uitleg over de verschillende personages uit het boek, waarbij niet alleen Ridder Louis, maar ook de koning, Perlijn de tovenaar en de magische zwaard en paard genoeg aandacht krijgen. Hoe zijn ze ontstaan en welke avonturen lagen eraan tot basis? De verteller neemt je daarbij mee door de bizarre geschiedenis, met wat melige grappen tussendoor. Een teasertje? Vooruit. Hoofdstuk 5: die bestaat uit één pagina, met daarin de tekst “Hallo. Welkom in hoofdstuk vijf. Hoofdstuk vijf is een heel kort hoofdstuk.” Dat soort humor. Super melig, maar je moet er wel alert op zijn. Het stikt namelijk van dat soort grapjes, woordspelingen en kwinkslagen!

Terug naar het boek

Ridder Louis en de vreselijke vrouwe heeft natuurlijk ook een spannend verhaal ten grondslag. Het gaat over monsters, draken, wrede tovenaars en andere gevaren die hij moet trotseren. Maar als hij en zijn trouwe robothengst Rammelros eropuit worden gestuurd om de strijd aan te gaan met de Vrouwe uit Noot, is zelfs hij niet voorbereid op de chaos die volgt… Hij krijgt te maken met hardnekkige betoveringen en machtige magie (en aardappels…) én met de snode plannen van zijn binnenkort vijandigste aartsvijand: de Streepjesridder.

Luisterboek

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe is ook te beluisteren, wat vooral voor beginnend lezers heel prettig is: zo kunnen ze tegelijk luisteren en meelezen. Dat laatste is wel zo prettig, omdat er nog al wat illustraties staan in dit prentenboek – en die laten zich wat moeilijk voorlezen. Ook zijn niet alle grapjes even goed over te brengen door ze voor te lezen, sommige grapjes moet je gewoon echt zien en lezen. Verteller Wouter Eggink doet de vertelling vol overgave. Hij leest de tekst voor vol intonatie, op een prettig tempo en met subtiele stemmetjes. Je hoort uiteindelijk echt wie hij nadoet, simpelweg door een iets andere intonatie. Knap!

Beluister dit boek op Storytel


Ga direct naar Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe op BOL.com.

Recensie over Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

CooleSuggesties topper

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe is een hilarisch kinderboek, dat een stap verder gaat dan de graphic novels van bijvoorbeeld Lincoln Pierce met zijn Schaduwridders. Het is doorspekt met gekke personages, geweldige woordgrappen en spelingen van het verhaal. Het is absurdistisch, fantasierijk en neemt je mee naar een heel andere wereld. Eentje om van te smullen! Ik hoop maar dat de schrijvers dit niveau in de volgende delen ook kunnen vasthouden. Ik heb er hartelijk om moeten lachen, en ik weet zeker dat veel van de jonge lezers het boek ook echt zullen opvreten.

Score: 9


Informatie

Titel: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe
Auteur:
Illustrator: Greg McLeod
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789048861477
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.