logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Hebzucht, Erin Young

hebzucht recensie

Hebzucht begint al scherp, met de moord op een jonge vrouw, vluchtend door de maïsvelden van Iowa. Ver lijkt ze niet gekomen: later wordt ze vermoord in een maïsveld in Iowa gevonden. Het hele boek draait rondom de landbouw en de strijd die familiebedrijven moeten leveren tegen de grote magnaten, die de markt zo’n beetje in handen hebben. Het slachtoffer blijkt een jeugdvriendin te zijn van de nieuw aangestelde sergeant van de Black Hawk Country Police, Riley Fisher. Zij ziet het dan ook als een persoonlijke kwestie om de zaak tot een goed einde te brengen.

Brute kwesties

Het eerste slachtoffer is het begin van een serie moorden, waarbij er zelfs verontrustende tekenen zijn van kannibalisme… zou dit het werk kunnen zijn van één seriemoordenaar, of steekt er meer achter dan dit? Riley denkt dat het een groter geheel is, dat tot ver buiten haar jurisdictie reikt. Deze sluimerende en brute actie sluipt door het hele boek heen, met een paar gewelddadige en expliciete scènes die het boek duidelijk bestempelen tot een lugubere kwestie.

Persoonlijk verhaal

Zoals het hoort, krijgt de persoonlijke geschiedenis van Riley genoeg aandacht. Ze blijkt met heel wat demonen te moeten vechten, zowel in de familiaire sferen als ook met het nog altijd aanwezige seksisme op de werkvloer. De persoonlijke band met het eerste slachtoffer maakt het er niet makkelijker op. Deze hernieuwde ‘kennismaking’ met haar oude vriendin roept de nodige nare herinneringen op, die ze alsnog een plekje zal moeten geven.


Ga direct naar Hebzucht op BOL.com.

Recensie over Hebzucht

Voor je aan dit boek begint: het debuut van Erin Young is niet geschreven voor mensen met een zwakke maag. Het is duister, bruut en omvat een paar scènes die je nekharen overeind zetten… en je maag doen omkeren. Het belooft een spannende serie te worden, zeker voor wanneer je van wat stevigere kost houdt (op het bloederige vlak dan). Jammer genoeg is Erin Young nog wat zoekende naar een balans om veel te vertellen met weinig woorden. Door de verdiening in de personages vervalt ze soms in een uitleg die te veel tijd en energie in beslag neemt, waardoor de vaart uit het verhaal verdwijnt. Bijzonder jammer! Ook het plot is misschien iets té veel van het goede geweest, waardoor het verhaal soms wat onzeker en wankel overkomt. De setting van een plattelandsdorpje is goed gekozen, het neemt je weg van de bekende grote steden en geeft ruimte om dat typische dorpsleven te benadrukken.

Score: 6


Informatie

Titel: Hebzucht
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022595862
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.