logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Kringloopwinkel Hebbus: De Gouden Postzegel

De Gouden Postzegel is het tweede deel over Kringloopwinkel Hebbus, waar de ouders van Fay eigenaar van zijn. Na het spannende eerste avontuur gaat het alleen niet zo goed met het gezin. Ze zitten in financiële nood – blijkbaar veroorzaakt door hun oom – en moeten in hun kringloopwinkel. Dat is natuurlijk super spannend, want het mag eigenlijk niet. Het is een winkel, geen woonhuis! Het gezin moet dus heel stiekem doen. Alleen haar beste vriend Joppe weet van het geheim, maar Joppe is dan ook echt kind aan huis. Samen beleven ze leuke avonturen, zoals het vinden van een oude liefdesbrief (een gedicht, nota bene) met daarop wel een heel speciale, goudkleurige postzegel.

Inbraak

Dan gebeuren er ineens vervelende dingen in de winkel. Eerst wordt Fays moeder bedreigd bij de kassa door een jongen, die een postzegelalbum wil kopen maar de prijs te hoog vindt. Dan wordt er op een nacht wordt ingebroken in de winkel. Iemand is op zoek naar de ‘gouden postzegel’ die Fay en Joppe op de oude enveloppe hadden gevonden. Fay en Joppe gaan samen op zoek naar de inbreker, maar dat is natuurlijk geen slim plan. De inbreker weet namelijk dat het gezin in de kringloopwinkel slaapt en besluit de rollen om te draaien: het gezin wordt afgeperst! Fay en Joppe zijn niet bang en bedenken een plan om de onbekende inbreker in de val te lokken.


Ga direct naar Kringloopwinkel Hebbus: De Gouden Postzegel op BOL.com.

Recensie over Kringloopwinkel Hebbus: De Gouden Postzegel

Kringloopwinkel Hebbus: De Gouden Postzegel is toegankelijk geschreven en bevat genoeg elementen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, zoals het schrijven van een spreekbeurt en de spanning die daarmee samenhangt. Dat wordt gekoppeld aan de fantastische speelomgeving van een kringloopwinkel, toegankelijke ouders en het spannende avontuur van de inbreker. De grappige zwart-wittekeningen zorgen voor een prettige onderbreking. Jammer vind ik de soms wat belerende toon als de kinderen iets weten (of iets vragen), waarbij ouders of oudere broer iets uitleggen aan de kinderen. Aan de andere kant is dat subtiel-educatieve tintje ook wel weer een prettige bijkomstigheid!

Score: 7


Informatie

Titel: Kringloopwinkel Hebbus: De Gouden Postzegel
Auteur:
Uitgever: De Vier Windstreken
Aantal pagina’s: 125
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789051167993
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.