logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is de makkelijkste manier om HBO Max in Nederland te kijken

Netflix ken je waarschijnlijk al en van Hulu heb je ook wel eens gehoord. Maar heb je HBO Max wel eens bekeken? De kans is groot dat je niet verder bent gekomen dan de website met de foutmelding dat de dienst niet in Nederland beschikbaar is. Daar hebben we wel een oplossing voor: een Virtual Private Network (VPN).

Wat is HBO Max?

HBO Max is het nieuwe video on demand-platform van WarnerMedia Entertainment. Het platform werd in mei 2020 gestart in de Verenigde Staten, maar voor Nederland is nog geen datum bekend. Daardoor kunnen we het officieel nog niet in Nederland bekijken.

Als het naar Nederland komt, gaat het waarschijnlijk zo’n 15 euro kosten. En dan is de kans groot dat je nog niet eens naar het volledige aanbod kunt kijken, omdat de dienst niet voor alle films en series de rechten in Nederland heeft. Dat is tenminste wel het geval bij bijvoorbeeld Netflix. Dat zijn zorgen voor later. Hoe kun je nu alsnog naar HBO Max kijken?

Je locatie veranderen

Het vervelende van HBO Max, is dat het is geblokkeerd in Nederland. De dienst wordt hier niet aangeboden. HBO Max weet dat je in Nederland bent, door je IP-adres te herleiden naar het land waarin je je bevindt. Het fijne is dat je dat kunt omzeilen. Door een VPN af te nemen bij een aanbieder met Amerikaanse servers, kun je toch kijken.

Een VPN versleutelt niet alleen je verbinding, waardoor je veiliger internet, maar maskeert ook je IP-adres. Je kunt verbinding maken via een server in Amerika, zodat het voor HBO net lijkt alsof je je in Amerika bevindt. Dan kun je ook een account aanmaken. Het is nog mooier als je ook ergens aan een HBO gift card kunt komen, dan kun je daar het account op HBO mee betalen. Je Nederlandse creditcard wordt namelijk waarschijnlijk afgewezen, omdat de dienst in Nederland niet beschikbaar is.

Extra aandacht voor het kiezen van een VPN

Het is belangrijk dat je bij het kiezen voor een VPN-aanbieder goed kijkt of Amerika op de lijst van landen staat waar een VPN wordt aangeboden. Zonder een specifiek Amerikaans IP-adres kun je namelijk niet kijken. Een geruststelling: de meeste aanbieders hebben Amerika standaard in de lijst opgenomen.

Kijk ook even goed naar de snelheid van de verbinding, het aantal beschikbare IP-adressen (sommige adressen worden door HBO Max geblokkeerd) en of er split tunneling mogelijk is. Bij split tunneling splits je je verbinding. Je kunt je VPN dan specifiek voor HBO Max gebruiken, terwijl je met je gewone Nederlandse internetverbinding kunt surfen en ook gewoon toegang houdt tot je lokale netwerk. Je kunt dan dus nog steeds verbinding maken met de computers en andere apparaten in je thuisnetwerk.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.