logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hawkeye, Disney+

Het is Disney+ is gelukt om weer een serie te produceren uit de schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan ideeën uit het Marvel Cinematic Universe. Deze keer is het de beurt aan Hawkeye, die we natuurlijk kennen uit de Avengers-films. En deze serie heeft natuurlijk een naam hoog te houden, na de geestverruimende WandaVision en de verrassende Loki.

Het verhaal van de serie Hawkeye

Hawkeye (wederom gespeeld door Jeremy Renner) hoopt op een rustig leven na de ophef over de Blip en de hele Avengers-actie. Op het moment dat de serie begint, is hij samen met zijn kinderen in New York, waar hij ze met feestvreugde overlaadt voordat hij ze terugstuurt naar hun moeder. Alles staat in het teken van kerst en kerstvreugde: hij belooft zijn kinderen dat hij zich over zes dagen weer bij hen zal voegen voor Kerstmis. Maar helaas… dan mengt zich het oorsprongverhaal van Young Avenger Kate Bishop (Hailee Steinfeld) zich met zijn plannen! Dat verhaal begon in 2012, na dé aanval op NYC in de eerste Avengers-film. Daar zag Kate hoe Hawkeye bezig was en zich zonder superkrachten in de strijd mengde. Vervolgens springt het verhaal naar de huidige tijd ontmoeten, waar ze niet alleen in de topklasse van een niet-nader genoemde vechtsport beoefent, maar ook een geweldige boogschutter blijkt te zijn.

Hawkeye is vanaf 24 November exclusief te streamen bij Disney+.

streaming-banner-disney-plus

Bekijk de trailer van Hawkeye

Familieproblemen

Kate blijkt het niet zo eenvoudig te hebben. Ze ontdekt tijdens een kerstgala dat haar moeder zich heeft verloofd met Jack Duquesne (Tony Dalton), een griezel die ze eigenlijk nog helemaal niet zo goed kent. Haar eigenlijke vader werd namelijk gedood tijdens de aanval van 2012. Ze volgt Jack tijdens het liefdadigheidsbal en komt zo op een zwarte markt-veiling in een doolhofachtige wijnkelder. Zodra een bepaald pak van een zekere Avenger in zijn Ronin-fase te koop is, wordt de kelder aangevallen. Kate drukt het pak achterover, trekt het aan en stort zich vervolgens in het gevecht om Jack en zijn even griezelige oom Armand te redden van de plunderende horde inbrekers. Maar niets gaat onopgemerkt, natuurlijk. Omstanders filmen Kate als Ronin, en Ronins vijanden zien hun kans schoon om wraak te nemen op deze held…!

Samenscholing

Ook Clint – aka Hawkeye – krijgt lucht van het feit dat Ronin er weer is… en dat kan natuurlijk niet, aangezien Hawkeye die rol in een duister moment van zijn leven heeft aangemeten. Hij haast zich dan ook naar de onbekende plaatsvervanger en ontdekt Kate in zijn oude pak. Hawkeye kan het niet over zijn hart verkrijgen om haar alleen te laten staan en samen gaan ze op pad om Kate op weg te helpen om een nieuwe Avenger te worden. Samen proberen ze een criminele bende op te rollen, waarbij Clint ondertussen optreedt als mentor voor Kate. Een leuke opstelling, en het leuke is dat alles nog altijd in Kerst-sfeer is. Het is een briljante timing om een superheldenserie als dit te koppelen aan Kerst, vooral ook omdat de serie zichzelf niet al te serieus neemt. De serie is volledig doorspekt met knipogen naar oude films, oude superhelden en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers is fijn om te zien.


Recensie over Hawkeye

Hawkeye is misschien geen topper als je hem bekijkt vanuit het superheldenaspect, maar is absoluut smullen geblazen – vooral vanwege de semi-komische en oerdroge humor van beide acteurs, die geweldig doorschemers. De gefrustreerde tiener matcht fraai met de midlife-superheld. Natuurlijk is de serie mooi en indrukwekkend uitgevoerd, met spannende momenten en goed uitgevoerde actiescènes. Bovendien beloven er nog een aantal verrassingen uit de hoge hoed te komen, voor het ook daadwerkelijk kerst is.

Score: 8


Informatie

Titel: Hawkeye
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 260 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweld

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.