Geniet van de zomer met Hasbro reisspellen

Yes! De temperaturen lopen weer op tot de dubbele cijfers, ramen en deuren gaan opnieuw wagenwijd open en ondanks alles dwalen onze gedachten steeds af naar de volgende vakantie. Omdat het nog de vraag is of we de komende tijd (naar het buitenland) op vakantie kunnen, maken we het voor de zekerheid thuis maar extra gezellig. En hoe doe je dat nu beter dan met een gezelschapspelletje met het hele huishouden? Neem gewoon een eenvoudig te leren kaartversie van een klassiek spel mee naar de achtertuin (óf toch naar je vakantiebestemming), of houd een watergevecht met de hele buurt – op anderhalve meter afstand, uiteraard.  

MONOPOLY – MAAR DAN SNELLER

monopoly bieden kaartspel

Zin in een potje Monopoly, maar geen uren de tijd (of zin)? Dan is Monopoly Bieden wat voor jou. In dit strategische kaartspel bieden spelers in blinde veilingen. Kies hoeveel geld je wil riskeren, pardon: investeren. Dan roept iedereen: ‘1, 2, 3, Bieden!’ en leg je allemaal je geldkaarten neer. Heb jij het hoogste bod? Dan is de bezittingskaart voor jou! Voor liefhebbers van het vastgoedspel, maar dan in slechts vijftien minuten en direct uit de verpakking te spelen – voor snelle onderhandelaars!  Het kaartspel is perfect voor lange zomeravonden of juist als indooractiviteit op een druilerige vakantiedag. En je hebt het zo onder de knie!  

Leeftijd: 7+ 
Aantal spelers: 2-5 
Speeltijd: +/- 15 minuten 
Adviesprijs: 7,99 euro 

WIE IS HET? AMY! 

wie is het

‘Heeft-ie rood haar?’ ‘Draagt ze een bril?’ Wanneer je dit soort vragen hoort, weet je hoe laat het is: tijd voor Wie is het?! Raad wie je tegenspeler in handen heeft door slimme vragen te stellen over het uiterlijk van zijn of haar personage. Wist je dat dit klassieke spel ook verkrijgbaar is in kaartspel-vorm? Net als het origineel, leuk voor jong en oud. Bovendien speel je het spel direct uit de verpakking en hoeft je het dus niet eerst helemaal klaar te zetten. Mega handig voor op de camping of lekker makkelijk op de achterbank in de auto. 

Leeftijd: 5+ 
Aantal spelers: 2 
Speeltijd: +/- 15-30 minuten 
Adviesprijs: 5,99 euro 

VIER DE VAKANTIE MET 4 OP ‘N RIJ 

4 op een rij kaartspel

4 Op ‘n Rij ken je – en dit bekende spel is er nu ook in een spannende kaartversie! Weet jij je medespeler steeds een stap voor te blijven? Daag je vrienden of familie op een saaie middag uit en wees de eerste die scoort! In dit spel vind je twee soorten kaarten: missiekaarten én speelkaarten. Voordat het spel begint, pak je allebei een missiekaart waarop staat aangegeven in welk patroon jij vier op een rij moet proberen te krijgen. Dat maakt deze kaartversie van het beroemde spel nét weer even anders! Speel om de beurt een speelkaart, blokkeer je tegenstander als zijn of haar missie dreigt te slagen, val aan vanuit onverwachte hoek en… vier op een rij! Deze editie is ook handig voor op reis: hij bevat geen kleine onderdelen en is supersnel vanuit de verpakking te spelen. Ready, set, go! 

Leeftijd: 6+ 
Aantal spelers: 2-4 
Speeltijd: 15 minuten  
Adviesprijs: 5,99 euro 

WEES EEN ECHTE DETECTIVE MET CLUEDO

cluedo kaartspel

De kaartversie van het klassieke spel Cluedo is een spannend en snel strategiespel waarin spelers vragen stellen over wie de misdaad heeft gepleegd, waar en met welk wapen. Gebruik Bewijskaarten en Dossierkaarten om informatie te verzamelen en verdachten, kamers en wapens uit te sluiten. Klaar voor een beschuldiging? Zorg er dan voor dat zowel je verdachte, als de locatie én het wapen overeenkomen met de kaarten onder de misdaadkaart – zijn ze niet allemaal hetzelfde, dan heb je verloren!  

Leeftijd: 8+ 
Aantal spelers: 3-4 
Speeltijd: +/- 30 minuten 
Adviesprijs: 5,99 euro 

SLA JE ZEESLAG  

zeeslag kaartspel

Zeeslag zonder scheepjes? En of dat kan! Superhandig voor op reis of wanneer je geen zin hebt om het hele bordspel erbij te pakken. In de eenvoudige kaartspel-versie van de klassieker leg je je coördinatenkaarten voor je neer en speel je slagkaarten uit je hand om vijandelijke schepen te zoeken, te raken en tot zinken te brengen. Weet jij als eerste alle vijf de schepen van de tegenstander te laten zinken? Dan ben jij de winnaar!  

Leeftijd: 7+ 
Aantal spelers: 2 spelers 
Speeltijd: 15-30 minuten 
Adviesprijs: 5,99 euro 

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. gerard avatar
  gerard

  Leuke spellen voor onderweg op vakantie.

 2. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Doe heel graag mee!!!

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe heel graag mee

 4. Willy avatar
  Willy

  Ik heb ook meegedaan voor mijn kleinkinderen en doe graag een spelletje met ze mee!

 5. Will avatar
  Will

  Ik heb graag meegedaan voor mijn kleinkinderen.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.