logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: In het hart van de beat – Broeders, Maurits van Huijstee

In het hart van de beat Broeders recensie

In de kinderboekenserie In het Hart van de Beat van Maurits van Huijstee beleef je de avonturen van Donnie, een jonge rapper die avonturen beleeft in zijn wijk, en dan met name rondom het Dondersplein. Na Doe of Sterf, het eerste deel van deze reeks, ontdekt je in het boek Broeders dat het eigenlijk goed gaat met onze jonge vriend. Hij is nog altijd Keizer van het Donderplein, en gaat met de knappe en stoere Daria. Samen met zijn vrienden Moustafa en Spicky mogen ze bovendien het tuinhuisje in Spicky’s tuin omvormen tot thuishonk / opnamestudio. Hoe vet is dat?

Slow down

Toch hebben Donnie en zijn vrienden zo hun problemen. Donnie weet bijvoorbeeld even niet wat hij met zichzelf aanmoet. Hij is Keizer van het Donderplein, maar wordt door Daria nog altijd als ‘lief’ en ‘schatje’ bestempeld. Dat kan toch niet? Daarnaast heeft hij al in geen maanden meer rapteksten geschreven. Hij heeft geen inspiratie meer! Als zijn grote broer Dylan thuiskomt vanuit de gevangenis geeft hij hem advies. Hij moet stoer en ruig doen. Dat past bij een Keizer! Maar of Daria en zijn vrienden het daar mee eens zijn? Naast Donnies problemen speelt er ook iets bij Mous thuis. Hij is moe, heeft altijd honger. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Sluimerend gevaar

Of dat nog niet genoeg is, is Snake terug uit de jeugdgevangenis, waar hij na de avonturen in het eerste boek naartoe moest. Dat schept niet bepaald de basis voor een goede vriendschap, kan ik je vertellen. Bovendien heeft Snake niet echt geleerd hoe hij zich moet gedragen. Sterker nog: hij is agressiever dan ooit. Dat zorgt voor de nodige spanning in de buurt. Gelukkig zijn er ook mooie kanten: Empa-T, de bekende rapper waar Donnie en zijn vrienden groot fan van zijn, komt in aanraking met Donnie en vraagt hem of Donnie niet een stukje wil inzingen in zijn nieuwe track. Daar heeft hij wel oren naar… maar zou zo’n kans niet veel beter zijn voor Mous, die toch de betere rapper is? Broeders of bekendheid en geld… welke keuze moet hij maken?


Ga direct naar Broeders op BOL.com.

Recensie over Broeders

Het is Maurits van Huijstee weer gelukt om een spannend boek te schrijven voor de oudere lezers van de basisschool. Het verhaal is herkenbaar en brengt verschillende problemen naar voren, zoals je houding ten opzichte van anderen, hoever je moet gaan met je eerste vriendinnetje en de spannende belevenissen op straat. De raps zijn slim en steken fraai in elkaar, hoewel het niet altijd makkelijk is om er de juiste flow bij te bedenken als lezer. Er wordt iets te lang stilgestaan bij het feit dat Donnie geen teksten heeft geschreven in de afgelopen maanden. Blijkbaar heeft hij er ook geen zin in gehad of er een poging toe gedaan, lees ik tussen de regels door.

Score: 7


Informatie

Titel: Broeders
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789020624670
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.