logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles wat je moet weten over Wizards Unite


We zijn een paar jaar voorbij de eerste grote hype van Augmented Reality games: Pokemon Go. Inmiddels heeft de programmeur van deze game, Niantic, de nodige magie losgelaten op hun open wereld, wat leidde tot een geweldige samenwerking met de mensen van Harry Potter: Wizards Unite! We voorspellen dat deze game minstens zo’n groot succes gaat worden. Misschien nog wel groter, aangezien de doelgroep voor Harry Potter een stuk groter is dan die voor Pokémon. Vooral reisjes naar Engeland zullen populair worden, aangezien je de game kunt spelen op locaties waar de films zijn opgenomen.

Wij hebben een praktische handleiding geschreven voor deze mobiele game. We vertellen je alles wat je moet weten over deze game, het wandelen, het brouwen van drankjes en het uitvoeren van toverspreuken.

De lancering van Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite is in Amerika en de UK uitgebracht op 20 juni 2019. Precies op tijd voor de schoolvakantie – wat een briljante timing! Op 24 juni 2019 werd het spel verkrijgbaar in de iOS App Store en de Android Play Store. Helemaal gratis, want dat is het mooie aan dit spel.

Bekijk hier de trailer van Harry Potter: Wizards Unite:

Zo speel je Harry Potter: Wizards Unite

Zodra je de app opent, wordt je gevraagd om een profiel voor jezelf te maken voordat je begint met spelen – een paar korte vragen, voor je het weet speel je het spel. Je kunt het grootste deel van je profiel op elk moment invullen en aanvullen, inclusief het toevoegen van een foto en je Zweinstein-huis, maar als je alleen maar wilt spelen, zal de game je door een korte handleiding leiden voordat je in je buurt kunt rondrennen. Op de kaart zie je zwevende insignes, vlaggen, herbergen, serres, forten en nog veel meer – laten we eens doornemen wat dat betekent. Een leuke aanzet tot augmented reality, maar wil je echt een unieke wereld ervaren, moet je een AR bril kopen!

Wizards Unite Locaties

Badges

De zwevende badges worden ‘Gevondelingen‘ genoemd in het spel en ze werken vergelijkbaar met de Pokemon in Pokémon Go, omdat je deze probeert te verzamelen. Wanneer je een Gevondeling selecteert, ga je naar de AR-camera en moet je een betovering uitspreken door over een patroon te swipen dat op het scherm verschijnt. Soms moet je dit een keer doen, soms moet je de spreuk een paar keer gebruiken om de taak te voltooien en de Troebelaars te verslaan. Vervolgens verzamel je de Gevondeling en voeg je deze toe aan je ‘register’, wat lijkt op een stickercollectie.

Door deze Gevondelingen te verzamelen, groei je langzaam in niveau en ontwikkel je bepaalde categorieën als Verzorging van Magische Wezens en Donkere Kunsten.

De vlaggen die je mogelijk op de kaart ziet, geven gebieden aan met een hoge intensiteit aan Gevondelingen, dus als je er zo veel mogelijk wilt verzamelen, zijn deze gebieden de beste plekken om naar uit te kijken. Tik gewoon op de flat om aan te geven welk gebied ze beslaan.

Herbergen en kassen

Herbergen ‘serveren’ een aantal verschillende gerechten (zowel magisch als Brits), waarbij elke bord je meer spreukenergie geeft om te gebruiken tijdens gevechten. Sommige borden geven meer energie dan andere, dus je krijgt verschillende overdekte serveerschalen te zien en wordt gevraagd om er één willekeurig te kiezen. Het is dus een kwestie van geluk en je moet nog vijf minuten wachten voordat je een andere kunt uitkiezen – maar maak je geen zorgen, de wereld is bezaaid met herbergen om energie te verzamelen.

Naast herbergen zijn de andere opmerkelijke gebouwen verspreid over de kaart: kassen. Kassen belonen je met ingrediënten, die worden gebruikt voor het brouwen van drankjes, maar net als bij herbergen krijg je het geluk van de trekking.

Je krijgt vijf planten te zien en wordt gevraagd om er één tevoorschijn te toveren om je ingrediëntenprijs prijs te geven, daarna moet je vijf minuten wachten voordat je opnieuw kunt kiezen. Deze ingrediënten kun je vervolgens gebruiken voor het brouwen van drankjes, zoals gezondheidsdrankjes (er zijn 10 drankjes beschikbaar bij de lancering), waarbij vaardigheden zoals brouwtijd, opbrengst en hoeveelheid kunnen worden geüpgraded naarmate je verder komt.

Forten

Net zoals de aanvallen van Pokémon Go, zijn Forten gevechten die krachtigere voorwerpen aanbieden, maar je moet wel samenwerken met anderen. Momenteel kun je met maximaal vier anderen een fort innemen (in totaal dus met vijf spelers). Om hieraan deel te nemen moet je rune-stenen gebruiken (die je krijgt bij het bevrijden van Gevondelingen en het openen van schatkisten).

In tegenstelling tot Pokémon Go-invallen, zijn er extra lagen voor Wizards Unite-forten. De eerste is dat Forten 10 niveaus hebben, waarbij ieder niveau uitdagender wordt.

Gevechten

Tijdens het avonturen kom je beesten en tovenaars in de wereld tegen die de ‘magische voorwerpen’ beschermen die je probeert op te sporen.

Het is jouw taak om de troebelaars in de magische voorwerpen te verdrijven, zodat je deze kunt teruggeven of dat je de heks of tovenaar verslaat die je dwars zit veroorzaakt. Voordat je het gevecht begint, kun je het dreigingsniveau van je vijand beoordelen om te beslissen of het het risico waard is.

Dit wordt gedaan door de toverspreuk op je scherm na te tekenen en vervolgens te verdedigen. Je succes is gebaseerd op de nauwkeurigheid en snelheid van het uitvoeren van de toverspreuk (en het nodige geluk).

Evenementen

Sommige gevechten zijn mijlpalen, die bijdragen aan het hoofdverhaal van de game en die je vaak een klassiek evenement uit de Wizarding World-serie laten zien – zoals het redden van een in Zwerkbal geklede Harry tegen een dodelijke Dementor’s Doodskus.

Alle overwonnen veldslagen belonen je met ervaring en dragen bij tot je algehele niveau, maar belangrijke gebeurtenissen zijn de belangrijkste om in de gaten te houden. Volgens Niantic zullen er bij de lancering meer dan 100 AR-evenementen zijn.

Microtransacties

Ja, je kunt geld uit de echte wereld betalen voor betoverenergie en andere items, maar Niantic houdt vol dat dit de voortgang niet beïnvloedt en alleen wachttijden vermindert …

Beroepen

Wizards Unite laat je kiezen uit drie beroepen: Schouwer, Magizooloog en Professor. Naarmate je meer ervaring opdoet en items verdient, kun je investeren in vooruitgang op het door jou gekozen vakgebied. Elk van deze beroepen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten als het op vechten aankomt, dus als je een fort opneemt, moet je een beetje strategisch zijn over hoe je de strijd benadert en wie welke vijand aanpakt.

Op dit moment lijken de beroepen geen enorme impact te hebben op het spelverloop. Daarbij kun je altijd nog van gedachten veranderen en een carrièreswitch doorvoeren. De voortgang bij je huidige beroep blijft behouden.

Maatwerk

Je maakt eerst je Ministerie van Toverkunst ID door een selfie te maken die je vervolgens via AR kunt aanpassen: inclusief hoeden, pruiken, bril, enzovoort. Je kunt later je specifieke Zweinstein-huis en toverstok kiezen voor dat extra persoonlijke gevoel. Naarmate het spel vordert en je jezelf ontwikkeld, speel je meer kleding, badges, hoofddeksels en speciale effecten vrij.

Dynamische kaart

Het platform dat Niantic gebruikte voor de Wizard’s Unite-kaart lijkt veel op die van Pokémon Go. Vooral omdat ze op dezelfde AR-software zijn gebouwd, worden de overeenkomsten duidelijker tijdens het spelen. Er zijn echter ook genoeg verschillen te ontdekken.

De Wizards Unite-wereld is een levende en ademende kaart, compleet met uilen die boven je hoofd schieten, overblijfselen van andere spelers en ingrediënten om te verzamelen tijdens je reis. Deze dynamische kaart betekent dat verschillende aspecten van invloed zijn op de wezens, gebeurtenissen en ingrediënten die je tegenkomt, inclusief maanfase, weer en tijd.

Verhaal

Het verhaal van Wizards Unite speelt zich af op het moment dat de tovenaarswereld voor een existentiële crisis staat die de magische wereld dreigt te overspoelen met dreuzels. Deze “calamiteit”, zoals Niantic het noemt, ziet beesten, mensen en voorwerpen uit de Harry Potter-franchise verspreid over de wereld en het is aan spelers om de schade te beperken.

Het Ministerie van Toverkunst vraagt ​​om tovenaars (ook bekend als spelers) om zich bij een werkgroep aan te sluiten in een poging om deze magische items te vinden, de verstorende magie die hen omringt te verdrijven en terug te sturen voordat muggles in zicht komen.

Ons is niet verteld wat de precieze aard van deze ramp is, en dat is met opzet gedaan. Niantics doel is dat spelers geleidelijk stukjes van het verhaal oppikken terwijl ze verder komen, het met elkaar bespreken en een discussie creëren rond het spel. JK Rowling is echter niet betrokken bij het verhaal van Wizards Unite, dus de plot is betwistbaar.

Harry Potter: Wizards Unite zonder AR

De Augmented Reality in deze game is ontzettend leuk en cool, maar soms ook wel vervelend. Je moet zoeken naar de troebelaars om de strijd aan te kunnen gaan. Je bent een stuk sneller zonder de AR, dat is zeker. Maar hoe zet je de AR functie in Harry Potter: Wizards Unite uit?

  • Allereerst: open de Wizards Unite game.
  • Klik op de koffer, midden onder in het scherm
  • Ga naar de Instellingen, de twee radertjes links boven in het scherm.
  • Schakel onder het kopje Camera zowel de functie AR+ als AR+ tijdens gevechten uit.

Spelers kunnen de game nu gratis downloaden in deApp Store voor iPhone, in Google Play voor Android-apparaten en in de Samsung Galaxy Apps Store voor Samsung-apparaten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.