logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over de nieuwe Harry Potter videogame Hogwarts Legacy


Warner Bros. Games heeft de officiële gameplay onthuld voor Hogwarts Legacy, de nieuwe open wereld actie-rpg die zich afspeelt in de toverwereld rond 1800, ontwikkeld door Avalanche Software. De verhalende video biedt een uitgebreide blik op de gameplay, waaronder aanpasbare personages en de verschillende spreuken, avonturen, missies, locaties en personages die de spelers tegenkomen als leerling van Zweinstein. Daarnaast is de officiële achter-de-schermen-video vertoond, met commentaar van de creatieve geesten achter het spel.

Games koop je online bij:

Bekijk gameplay-onthullingsvideo van Hogwarts Legacy

Over Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy zit boordevol meeslepende magie en plaatst spelers middenin hun eigen avontuur. Als nieuwe vijfdejaarsstudent met een unieke vaardigheid om krachtige oude magie te gebruiken, beleven spelers een nog niet verschenen verhaal en gaan op een gevaarlijk avontuur om een geheim van de toverwereld te onthullen. Tijdens hun avontuur ontwikkelen ze de vaardigheden van hun personage door krachtige toverspreuken te leren, drankjes te brouwen en magische planten te oogsten, terwijl ze het opnemen tegen dodelijke vijanden. Ontmoet nieuwe vrienden om je te vergezellen, communiceer met leraren en trotseer gevaren die de toekomst van tovenaren bedreigen.

Ga direct naar Hogwarts Legacy op BOL.com.

De release van Hogwarts Legacy wordt in de zomer van 2022 verwacht. Het wordt uitgegeven door Warner Bros. Games onder het label van Portkey Games. Het spel komt uit op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, Nintendo Switch™ en pc.

Games koop je online bij:

RPG-gameplay

Hogwarts Legacy geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen verhaal te maken in de Wizarding World dankzij unieke RPG-gameplay. Hiermee bouwen we de aantrekkingskracht van het label Portkey Games verder uit voor fans’, zegt David Haddad, directeur van Warner Bros. Games. ‘Avalanche heeft deze rijke, krachtige wereld tot leven gebracht. Hij zit vol magie en actie en bevat een gedetailleerd, mysterieus verhaal dat fans en gamers zal aanspreken.’

Speciaal

‘Het is een eer om aan deze fantastische wereld te werken en het team zet alles op alles om een authentieke beleving in de Wizarding World te creëren, waaraan zowel fans van Harry Potter als RPG-fans plezier zullen beleven’, zegt John Blackburn, Studio General Manager van Avalanche. ‘Hogwarts Legacy is zo speciaal omdat spelers zich kunnen onderdompelen in een verhaal vol met gelaagde personages en natuurlijk met magie.’

De reis door het verhaal

Aan het begin van het spannende verhaal breiden spelers hun magische vaardigheden uit door spreuken te leren, drankjes te brouwen en fantastische wezens te temmen. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken ze een enorme wereld vol gevaren die zijn verbonden aan het allang vergeten verleden van de Wizarding World, en aan een zeldzame vaardigheid die alleen zij bezitten. De reis in de open wereld voert spelers van Zweinstein naar nieuwe en bekende locaties in de Wizarding World, waaronder het Verboden Bos en het dorpje Zweinsveld.

Bekijk de achter de schermen video

Dark Arts Battle Arena en de personalisatie in de Room of Requirement

bekijk hier de tweede in-game trailer, waarin je meer te zien krijgt over de Dark Arts Battle Arena en de personalisatie in de Room of Requirement:

In het eerste deel van de gameplay vliegt de speler, een leerling van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry in de late jaren 1800, met zijn bezem laag over de open wereld. Vliegend boven de Schotse Highlands landt de speler om een gehucht te verkennen, waar hij verschillende heksen en tovenaars kan ontmoeten en kan deelnemen aan quests. De speler bestijgt vervolgens een Onyx Hippogriff (een Hippogriff-variant exclusief voor pre-orders) om het landschap te doorkruisen als het winter wordt en het land bedekt is met sneeuw.
 
In een uitgebreidere kijk op het gevechtssysteem loopt de speler, met de Dark Arts-cosmeticaset aan, door het Verboden Bos voordat hij op een Thestral naar de Dark Arts Battle Arena rijdt. De Dark Arts cosmeticaset, Thestral Mount en Dark Arts Battle Arena zijn exclusief verkrijgbaar in de Hogwarts Legacy Deluxe Edition of in-game te koop in het Dark Arts Pack. De speler spreekt onmiddellijk een Avada Kedavra-spreuk uit om de gezondheidsbalk van de vijand direct naar nul te laten gaan. Hulpmiddelen zoals drankjes en planten uit de Room of Requirement kan de speler meenemen in het gevecht om vijanden efficiënter te verslaan.

Merchandise koop je bij:

In de laatste video bezoekt de speler de Room of Requirement. De hele ruimte kan worden gepersonaliseerd en de architectuur kan worden veranderd als de speler voorwerpen in de ruimte tovert. Bezweringen kunnen gevonden worden bij Tomes en Scrolls in Hogsmeade of als beloning ontvangen worden voor het voltooien van verschillende activiteiten in het spel. Gebruiksvoorwerpen zoals plantenpotten en brouwstations kunnen ook worden aangepast. In de loop van het spel kan de speler het Weefgetouw toveren, waarmee hij zijn uitrusting kan aanpassen en magische eigenschappen kan toevoegen. En tot slot loopt de speler naar het Vivarium waar magische beesten worden verzorgd. Een Graphorn, Niffler, Kneazle en Mooncalf worden getoond. Door een beest te aaien en te voeren, geven ze de speler de magische ingrediënten die nodig zijn om hun uitrusting aan te passen en te upgraden. Er is ook een speelgoedkist beschikbaar om met de beesten te spelen en spelers kunnen de beesten individuele namen geven. 

Deze acteurs spreken de stemmen in van Hogwarts Legacy

  • Phineas Nigellus Black: Simon Peg. Phineas Nigellus Black is het chagrijnige schoolhoofd van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Afkomstig uit een lang geslacht van Slytherins, wordt Schoolhoofd Black gehaat door de leerlingen, voor wie hij ook een grote minachting heeft. Hij is totaal ongeschikt voor zijn taak en heeft als doel zo min mogelijk werk te doen en zich niet bloot te geven aan de leerlingen. Hij concentreert zich liever op zijn status in de tovenaarswereld en zijn chirurgisch gemanicuurde baard.
  • Sebastian Croft en Amelia Gething spelen als vijfdejaarsstudenten die voor het eerst Zweinstein betreden de twee stemopties voor de speelbare avatar van het spel, die in hoge mate kan worden aangepast, zodat spelers kunnen kiezen welke heks of tovenaar ze willen zijn.
  • Professor Matilda Wemel: Lesley Nicol. Professor Matilda Wemel is een Gryffindor en is de onderdirectrice van Zweinstein die de speler helpt met het bijbenen van de andere studenten door hen de Wizard’s Field Guide te geven en hen de Room of Requirement te laten zien.
  • Professor Onai: Kandace Caine. Professor Onai was ooit leraar Waarzeggerij op Uagadou, de grootste tovenaarsschool ter wereld, en een begaafde Ziener wiens geloof in haar zicht werd geschokt door het feit dat ze het verlies van haar man niet had voorzien. Ze besluit die pijnlijke herinneringen achter zich te laten en accepteert een uitnodiging van professor Wemel om Divinatie te doceren op Zweinstein.
  • Professor Satyavati Shah: Sohm Kapila. De professor Astronomie, professor Satyavati Shah, wordt ingesproken door Sohm Kapila. Opgegroeid in de Dreuzelwereld, is Professor Shah toegewijd aan de wetenschappen en heeft de neiging om haar leerlingen in kronkelende en pretentieuze aforismen toe te spreken.
  • Everett Clopton: Luke Youngblood. Fans van de franchise zullen blij zijn om Luke Youngblood, die Lee Jordan speelde in de filmreeks, te herkennen als stem van Everett Clopton, een Ravenclaw en een halfbloed die de regels aan zijn laars lapt.
  • Mahendra Pehlwaan: Asif Ali. Mahendra Pehlwaan is een andere Ravenclaw student, een geboren dreuzel en een fervent regelbewaarder, wiens agressieve naleving van regels en richtlijnen zelfs de professoren een beetje moe zijn geworden!
  • Nearly Headless Nick en de Sorteerhoed: Jason Anthony. Nearly Headless Nick, het huisspook van Gryffindor, ook bekend als Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, is vriendelijk en onderhoudend, zij het een beetje pompeus. Hij kan de sleutel zijn om de Gryffindor speler te helpen antwoorden te vinden die cruciaal zijn voor het oplossen van een belangrijk mysterie – als ze bereid zijn hem een kleine gunst te verlenen waarbij een beetje bedorven rosbief betrokken is! En tenslotte, de iconische Sorteerhoed, een gevoelige, magische hoed, gebruikt kennis uit het verleden van de leerling samen met input van de speler om te bepalen welk Hogwarts huis het beste past.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.