logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Harry Potter: Magic Awakened

Warner Bros. Games en NetEase, Inc. hebben aangekondigd dat Harry Potter: Magic Awakened op 27 juni 2023 wereldwijd wordt uitgebracht en dat er een nieuwe gameplaytrailer is onthuld waarin de spannende avonturen worden getoond die spelers zullen beleven in een gloednieuw verhaal tien jaar na de Slag om Zweinstein. Deze langverwachte, gratis te spelen RPG (collectible card role-playing game) zal beschikbaar zijn voor iOS- en Android-apparaten. Spelers kunnen zich nu alvast preregistreren om exclusieve beloningen te ontvangen zodra de titel uitkomt. Lees hier welke beloningen in Harry Potter: Magic Awakened je krijgt bij het preregistreren!

Wizarding World

Harry Potter: Magic Awakened, mede ontwikkeld en uitgegeven door Warner Bros. Games en Netease Games, wordt later dit jaar wereldwijd gelanceerd voor iOS en Android als de nieuwste titel onder Portkey Games, het label dat zich toelegt op het creëren van nieuwe mobiele en videogame-ervaringen geïnspireerd op de Wizarding World die de speler in het middelpunt van hun eigen avontuur plaatsen. Harry Potter: Magic Awakened is een tovenaarsduelspel voor meerdere spelers dat een meeslepende role-playing-reis biedt met uitgebreid strategisch spel dat de fanfantasie vervult – allemaal prachtig weergegeven in een unieke kunststijl.

Bekijk de trailer

Mobiele game

Harry Potter: Magic Awakened is een gratis te spelen, immersive collectible card (CCG) en massively multiplayer (MMO) tovenaarsspel met een mix van strategisch rollenspel (RPG). Spelers ontdekken alle mijlpalen van een student op Hogwarts, waaronder gesorteerd worden in een huis, lessen volgen van bekende en nieuwe professoren, het Verboden Bos verkennen, dansen met een vriend in de dansclub en nog veel meer.
 
Naarmate spelers verder komen, leren ze spreuken die ze kunnen uitspreken in de vorm van kaarten. Spelers moeten deze spreuken onder de knie krijgen, unieke strategieën bedenken en winnende combinaties vormen – leren wat ze wanneer moeten doen – terwijl ze steeds uitdagendere proeven doorstaan, duelleren met andere spelers en de magie beheersen in hun eigen illustere tovenaarsreis.

“Met Harry Potter: Magic Awakened hebben we samengewerkt met NetEase Games om de meest robuuste multiplayer-ervaring in de tovenaarswereld te creëren en we zijn erg enthousiast om de game wereldwijd te lanceren. Harry Potter: Magic Awakened maakt gebruik van de beste ontwikkelings- en publicatiemogelijkheden van zowel NetEase Games als Warner Bros. Games om spelers een boeiende gameplay-ervaring te bieden met meeslepende functies, een diepgaand kaartsysteem voor verzamelaars en een prachtig onderscheidende kunststijl. ”

David Haddad, president van Warner Bros. Games

“Harry Potter: Magic Awakened is een enorm succes geweest bij onze huidige spelers en de ontvangst van de fans was buitengewoon. We zijn verheugd om deze titel voor een wereldwijd publiek te openen, en we geloven dat fans van één van ’s werelds grootste merken blij zullen zijn dat ze op avontuur kunnen gaan en een meeslepend verhaal kunnen beleven tijdens een geweldige reis in de tovenaarswereld, met oneindige mogelijkheden die door magie worden bekrachtigd.”

William Ding, oprichter en CEO van Netease, Inc

Maak je eigen tovenaarsreis

Heksen en tovenaars beginnen ook aan een meeslepend nieuw verhaal, met bekende gezichten uit de originele Harry Potter-serie en nieuwe personages. Naarmate spelers verder komen, leren ze spreuken en bezweringen die in de vorm van kaarten kunnen worden uitgesproken. Spelers moeten magische kennis verzamelen om deze spreuken onder de knie te krijgen, unieke strategieën bedenken en winnende combinaties vormen – leren welke spreuk ze moeten casten en wanneer – terwijl ze zich aan steeds uitdagendere proeven wagen, andere spelers uitdagen en de magie beheersen tijdens hun eigen illustere tovenaarsreis.

Beloningen voor pre-registratie

Vanaf nu kunnen spelers uit Amerika, Europa en Oceanië zich vooraf registreren voor Harry Potter: Magic Awakened op Google Play of de officiële website van de game op www.MagicAwakened.com om exclusieve beloningen te ontvangen zodra de titel is uitgebracht. Spelers kunnen extra beloningen ontgrendelen, waaronder in-game valuta, cosmetische items en een Niffler-kaart nadat ze elk pre-registratieniveau hebben doorlopen.

Games koop je online bij:


Recensie over Harry Potter: Magic Awakened

Hoewel Harry Potter: Magic Awakened er misschien uitziet als een MMORPG, draait het toch vooral om het element van card battles. Dat element heeft ook alle aandacht gekregen en werkt fantastisch. Het voelt echt als een missie om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen en een perfect deck te kunnen samenstellen… als zoiets al bestaat. Een leuk element bij de battles is dat je zelf nog altijd vrij door de ruimte kan lopen, zodat je een plekje kunt zoeken waar jouw spreuk het maximale effect zal behalen.

Het mobiele spel is een droom voor Harry Potter-fans, waarbij de game zich richt op de eerste twee jaren van de boeken en de films. Er is meer dan genoeg content om de fans tevreden te stellen, met dit spel kun je de belangrijkste elementen en verhaallijnen nog eens herbeleven, nu in een cute animated stijl. Niet alle animaties zijn overigens even briljant, sommigen bewegen wat houteriger dan andere, maar dat mag de pret niet drukken. Daarnaast zitten er op dit moment (29 juni 2023) nog wat glitches en bugs in het spel, maar daar zal in korte tijd verbetering in komen. Voor nu is het een erg leuk spel met een vrij steile leercurve en toffe uitdagingen. Met de foutjes eruit gefilterd, zal het makkelijk stijgen naar een CooleSuggesties Topper.

Score: 8


Info

Harry Potter: Magic Awakened
Uitgever: Warner Bros Games
Getest op: Android
Genre: rpg
Prijs: 0 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.