logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Harry Potter en het vervloekte kind verschijnen ten tonele

harry potter en het vervloekte kindHarry Potter kennen we inmiddels allemaal wel. De tovenaarsleerling heeft harten veroverd, zonder daar een spreuk voor te hoeven uitspreken. Het laatste deel uit de echte school-reeks liet zien hoe de toekomst er uit zou gaan zien, waarbij Harry met Ginny zou trouwen en kinderen zou krijgen. In Harry Potter en het Vervloekte Kind gaan we naar die toekomst toe: het verhaal springt negentien jaar vooruit in de tijd.

Toekomstbeeld

Net als gewone mensen heeft Harry het blijkbaar moeilijk met de omgang van zijn puberende kinderen. Ha! Het is ook overal hetzelfde. Maar vooral met de jongste van de drie, Albus Severus Potter heeft Harry het moeilijk. Albus heeft namelijk nogal een negatief zelfbeeld. En hij is bevriend met Scorpius, de zoon van Draco Malfidus – die lang niet zo erg is als zijn vader, overigens. De twee zijn de dikste vrienden, tot groot ongenoegen van Harry. En dat terwijl Harry kampt met zijn eigen problemen: de dood van Carlo Kannewasser wordt hem steeds vaker in de schoenen geschoven, en Harry zou niets liever willen dan dat het anders was gelopen.

Verandering

In een poging om het goed te maken met zijn vader, onderneemt Albus samen met Scorpius actie. Er is namelijk een geheim magisch voorwerp gevonden, een Tijdverdrijver. Daarmee kun je terugreizen naar het verleden. En misschien wel kleine veranderingen aanbrengen! Zo willen de twee jongens voorkomen dat Carlo sterdt, waardoor Harry niet met dat zware juk hoeft te lopen. Maar helaas: de geschiedenis veranderen heeft grote gevolgen voor het heden… heel grote gevolgen! Daarbij worden ze bijgestaan door Delphia die zichzelf voorstelt als de nicht van Carlo Kannewasser. Maar of dat zo’n goed idee was…

Toneelstuk

Wat wel even wennen is aan het verhaal, is dat het geschreven is als een toneelstuk. Dat zorgt voor een heel andere beleving, omdat je juist die sfeervolle omschrijvingen van de omgeving en situaties mist. Harry Potter en het Vervloekte Kind beperkt zich daarentegen juist tot heel korte omschrijvingen en vooral de dialogen tussen de verschillende personages. Waaronder niet alleen onze bekende vrienden, maar vooral hun kinderen. Daar draait het tenslotte om in deze twee boeken.

Conclusie over Harry Potter en het Vervloekte Kind

Een mooi vervolg op de Harry-Pottersaga, maar de manier waarop je een toneelstuk leest is toch echt anders dan de fantasierijke boeken. Dat is wel even wennen – het duurt dan ook even voor je er echt helemaal in zit. Door: Score: Harry Potter en het Vervloekte Kind krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Harry Potter en het Vervloekte Kind, De Harmonie, 355 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789076174945. Prijs: 19.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.