logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Harman Kardon Citation One

Als je kijkt naar de Sony SRS-XB501G, de JBL Link 300 en RIVA Concert is het duidelijk dat er geen gebrek aan sprekers is met Google Assistant. Dus wat kunnen veteraan-audiomaker Harman Kardon doen dat de anderen niet kunnen? Terwijl elk van deze luidsprekers iets nieuws brengt, lijkt alleen de Harman Kardon Citation One echt de balans tussen muziek en design te hebben gevonden.

Het ontwerp

De Harman Kardon Citation One ziet er mooi uit, maar is zeker niet opvallend. De buitenkant is een mix van de cilindrische vorm van Sonos One en de stoffen behuizing van Google Home, afgewerkt met een mooie afgeschuinde rand aan de bovenkant om de luidspreker er meer als een premiumproduct te laten uitzien. Rondom vind je een Wi-Fi-statuslampje dat een eigenaardige plek lijkt om het te plaatsen, maar het helpt eigenlijk om de luidspreker ’s nachts een subtiele achtergrondverlichting te geven, die mogelijk opdringerig is als deze op de voorkant van de luidspreker wordt geplaatst.

Bediening van de Harman Kardon Citation One

Bovenop de luidspreker vindt je alle fysieke bedieningselementen en twee microfoons. Je kunt de microfoon uitschakelen / inschakelen, het volume wijzigen, het afspelen van muziek bedienen en koppelen met Bluetooth. Aan de onderkant van de luidspreker vindt u een USB-C-aansluiting voor onderhoud en een grote resetknop, wat op prijs wordt gesteld.

De prestaties op muzikaal gebied

De basmuziek is het eerste dat ons onmiddellijk opviel tijdens het testen van de Harman Kardon Citation One. Het is het meest overweldigende deel van het audioprofiel van deze slimme luidspreker. Deze basgeluiden helpen de luidspreker wel groter te laten klinken en de ruimte te vullen met geluid, maar naar onze smaak was het simpelweg te veel. Het is zelfs zo aanwezig dat onze tafel trilde bij het afspelen van een klassiek concert. Zelfs bij middenhoog volume! Toch zijn de hoge tonen en de middentonen niet onder te sneeuwen – alle muziek is hoorbaar. De speaker geeft een mooi en helder geluid, uitgezonderd bepaalde frequenties die de bas triggeren tot een overactieve weergave van de muziek.

Harman Kardon Google Assistent

Als het gaat om het gebruik van Google Assistent, doet de Harman Kardon Citation One precies wat je zou verwachten. We waren echter teleurgesteld over de matige stemdetectie, vooral wanneer muziek luidkeels speelde: veel van onze pogingen om de persoonlijke assistent op te roepen bleven tijdens het testen ongehoord en we moesten schreeuwen naar de spreker om gehoord te worden.

Ga direct naar Harman Kardon Citation One op BOL.com.


Recensie over Harman Kardon Citation One

De Harman Kardon Citation One is een degelijke Google Home speaker door dit bedrag. Je krijgt een mooi geluid met een overweldigende bas en natuurlijk de krachtige functies van Google Assistant. De stemherkenning is niet altijd even goed en ook de bas ligt soms wat dik op de muziek. Dat maakt de beoordeling toch wat minder dan je zou verwachten. Desondanks is het nog steeds een uitstekende optie voor deze prijs en is momenteel een van de betere Google Assistant slimme luidsprekers op de markt.

Score: 8


Informatie

Citation One, Harman Kardon
Meer weten?
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.