logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Hard Kill

Hard Kill

Het werk van tech-ontwikkelaar en miljardair Donovan Chalmers (Bruce Willis) is zo kostbaar dat hij een team huurlingen inhuurt om hem te begeleiden naar de onderhandeling voor een nieuwe productielocatie. Dat blijkt echter een doorgestoken kaart: het team, onder leiding van Derek Miller (Jesse Metcalfe) is bedoeld om Chalmers dochter Eva uit handen te houden van een terroristische groepering, onder leiding van ‘The Pardoner’.

Ga direct naar Hard Kill op BOL.com.

Bruce Willis… of niet?

Met Bruce Willis op de cover hoop je natuurlijk op een film als Die Hard, The Fifth Element (de high-tech versie van Die Hard, als je wil) of de modernere films als Split of Glass. Dat was ijdele hoop. Hard Kill komt niet eens in de buurt van deze budgetfilm, die gemaakt lijkt om gestreamed te worden. Het lijkt er zelfs op dat meneer Willis niet echt veel lol heeft beleefd aan het opnemen van deze film. Zijn karakter is vlak en afstandelijk, kil en zonder enige vorm van diepgang. Deze multimiljonair blijkt tijdens de film ook marinier te zijn geweest, wat hem in ieder geval een excuus geeft om door het enorme pand te struinen met een pistool in zijn hand, speurend naar een mogelijkheid om een veilig heenkomen te zoeken.

Hard Kill 2

Standaard film

Het grootste gebrek aan Hard Kill is wel het enorme aantal clichés dat in de film verweven zit, aan elkaar geplakt met loze dialogen. Het komt er eigenlijk op neer dat Chalmers dochter een technisch genie is, dat niet eens is ontvoerd, maar contact heeft opgezocht met The Pardoner om haar nieuwe AI-project uit te proberen. Dat blijkt weinig AI te bevatten, aangezien het zonder meer gebruikt wordt voor terroristische aanslagen. The Pardoner, gespeeld door een weinig energieke Sergio Rizzuto, wil het hele systeem omgooien (letterlijk alles) en een nieuwe samenleving opbouwen. Daarvoor heeft hij echter een code nodig, die papa Chalmer kent. En dus lokt hij Chalmer in de val, vergezeld van tientallen militairen, strak in het pak en stuk voor stuk met een bivakmuts op. (waarom, vraag ik me af? Wie zou hen moeten herkennen op dit afgelegen eiland?). Gelukkig heeft Chalmer maar liefst vier commando;s achter zich verzameld en een ex-soldaat, waarvan ééntje met haar felblauwe haar best wel opvallend is.

Bekijk de trailer van Hard Kill

https://youtu.be/oP99YZiEYtk

Ga direct naar Hard Kill op BOL.com.

Recensie over Hard Kill

Hard Kill is een absolute basisfilm in alle opzichten. Het is een budgetproductie met enkele bekende gezichten en zelfs Bruce Willis als aandachtstrekker, maar jammer genoeg komt geen een rol echt goed uit de verf. Hij bevat weinig spannende actie, geen spatje humor en zo veel clichés dat het bijna een collage van herinneringen is. De gevechten zijn niet geloofwaardig en eerlijk gezegd is het vooral de omgeving – het verlaten fabrieksgebouw – dat de sfeer neerzet.

Score: 5


Informatie

Titel: Hard Kill
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.