Film recensie: The Happytime Murders

Muppetfans opgelet: dit is een film die je misschien niet wil zien. Of juist wel, ligt er een beetje aan waarom je fan bent natuurlijk. Uit de studio van Henson komt echter een wat vreemde en brute (maar ook bizar grappige) actiefilm met mensen en muppets in de hoofdrol. Ze leven namelijk langs elkaar, maar ook weer niet. Veel mensen zien de poppen als minderwaardig, alsof ze minder rechten hebben dan zij. Het gaat er grof aan toe, in de The Happytime Murders!

Moordzaak

Hoofdrol wordt gespeeld door Phil Philips. Hij was de eerste pop-agent, die in een kwaad daglicht kwam te staan toen een kwaadaardige pop (ja, die bestaan) zijn partner Edwards in de houdgreep nam. Phil mistte een schot, waardoor Edwards door de crimineel beschoten werd. Dat kostte haar een lever, die natuurlijk best belangrijk is. Phil werd ervan beschuldigd dat hij expres mistte, werd op straat gegooid en werd privédetective. Een best goede, overigens, maar telkens loopt hij uit bij de moord op één van de hoofdpersonen van de televisieserie Happytime. En dat maakt hem wel zo verdacht!

Oude partners

Omdat de hoofdinspecteur het niet zo’n goed idee vind dat Phil in zijn eentje op pad gaat (hij is immers geen politie-agent meer) wordt hij weer gekoppeld aan zijn verbitterde ex-partner, Edwards. Zij schuift niet onder stoelen of banken dat ze Phil niet meer aardig vind, maar langzaam maar zeker merkt ze ook dat het leven van een pop behoorlijk zwaar is. Gelukkig kan zij als mens de nodige informatie lospeuteren bij de verschillende personen. Langzaam maar zeker groeien de twee weer naar elkaar toe en ontdekken ze waarom ze zo op elkaar konden vertrouwen.

Ga direct naar The Happytime Murders op BOL.com.


Recensie over The Happytime Murders

The Happytime Murders is een bizarre film. Echt 16+, maar dan met een pluche karakter. Sommige delen zijn ronduit grof, andere delen heel bizar en weer andere heel erg grappig. Het is de makers dus echt gelukt om een bijna volwassen film te maken met muppets, vooral dankzij de grumpy stijl van Melissa McCarthy en de grove humor die in het verhaal verweven is. Het verhaal is overigens niet heel erg bijzonder, hoewel er een paar leuke wendingen in zitten.

Score: 7


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: The Happytime Murders
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.