logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Happy Italy verovert Nederland


Als je het hebt over fastfood, dan denk je waarschijnlijk al snel aan frites en een burger. Stoer voedsel (op zich) maar eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. Tijd voor iets nieuws! Dat moeten ook de oprichters van Happy Italy hebben gedacht, zo’n vijf jaar geleden. Toen openden ze hun eerste vesting aan de Binnenrotte in Rotterdam. En inmiddels groeit het aantal restaurants gestaag en zijn ze druk bezig om Nederland te veroveren.

Snel, sneller, snelst

Vergeet wat je weet over fastfood. Het wil eigenlijk zeggen dat je niet lang op je eten hoeft te wachten, een restaurant waar je snel en ongedwongen kunt eten. Bij Happy Italy wordt het bekende ‘self service’-imago van bestaande restaurants gecombineerd met de sfeer van een normaal restaurant. Je krijgt dus table service, wat ikzelf altijd enorm weet te waarderen. Daarnaast worden je maaltijden echt vers bereid. Fastfood wordt fastfresh, zoals Happy Italy zelf zegt. De industriële inrichting is lekker speels, warm en te betitelen als ‘warm studentikoos’. Een geweldige mix van trendy elementen en warme materialen als hout en het licht van gloeilampen, die in enorme waaiers van bureaulampen aan het plafond hangen. Na je bestelling wordt er direct aan je maaltijd gewerkt: ondanks de enorme drukte in het restaurant (de nieuwe vesting van Den Bosch blijkt enorm in trek) stond de maaltijd echt in een mum van tijd op tafel.

Speels

De styling van Happy Italy is echt te gek. Lekker trendy, zakelijk genoeg voor volwassenen, hip genoeg voor studenten en vrolijk genoeg voor kinderen. Die kunnen zich in het restaurant in Den Bosch bovendien uitleven in een speciale kinderhoek, die verstopt zit achter hoge boekenkasten. Daar beving zich een speeltoestel die je ook in binnenspeeltuinen vind, met een flinke ballenbak. Mocht je even moeten wachten (of wanneer je kinderen al klaar zijn met eten) kunnen ze zich daar lekker uitleven.

Mee naar huis

Op de menukaart vind je een keur aan pizza’s en pasta’s – bij die laatstgenoemde kun je bovendien kiezen uit een aantal verschillende pastasoorten. Houd daar alvast rekening mee tijdens het doorgeven van je maaltijd! De pizza’s zijn er ook in een kleinere variant, perfect voor kinderen. En krijg je het niet op? Dan pakken ze het graag voor je in. Daar hoef je je niet voor te schamen trouwens, er staan ook bordjes op iedere tafel waar die optie op vermeld staat. En ben je niet tevreden? Gewoon even melden. Lekker laagdrempelig, daar houden we van! En heb je geen zin om in het restaurant te zitten, of is er geen plek? Dan kun je er ook voor kiezen om je maaltijden af te halen en mee naar huis te nemen. Oh ja: de bakjes waarin je de pasta mee krijgt zijn níet magnetronbestendig 🙂

Over Happy Italy

Alle vestigingen zijn vanaf lunchtijd geopend. Op de uitgebreide menukaart staat voor ieder wat wils en deze bevat onder andere pizza’s, pasta’s, salades, panini’s en desserts zoals de inmiddels befaamde en heerlijke Pizza Nutella. De gerechten worden dagelijks vers door de beste koks, veelal overgekomen uit Italië, bereidt. De prijzen maken een bezoek aan Happy Italy helemaal aantrekkelijk en variëren van € 3,75 tot € 10,75. Tevens bevindt zich in ieder restaurant een kinderspeelruimte en is het mogelijk om kinderfeestjes te organiseren. Ook heeft iedere vestiging een groot terras dus bij lekker weer kan er heerlijk buiten gegeten worden.

De komende jaren gaat Happy Italy het aantal vestigingen flink uitbreiden. Zo staan voor dit jaar nog vestigingen op stapel in Breda, Groningen, Zoetermeer, Utrecht, Roermond, Lansingerland en Spijkenisse. Maar eerst gaan de twee nieuwe vestigingen in Amsterdam en Den Bosch open. De vestiging in de hoofdstad opent aan de Zuidelijke Wandelweg 78 op een super leuke plek in de hippe Rivierenbuurt. Gelegen naast Motel One en tegenover de Rai. In Den Bosch komt de vestiging aan de Bordeslaan 500. Aan de rand van het centrum in de nieuwe wijk Paleiskwartier. Een jonge wijk met veel Hogescholen, kantoren, winkels en woningen. Meer informatie is te vinden op happyitaly.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.