logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: de happy camper, Manfreds kampeer- en survivalgids

de happy camperGa jij in deze vakantie kamperen? Dan is De Happy Camper, Manfreds kampeer- en survivalgids echt een must-read! In dit vrolijke boekje vertelt Manfred de Yeti je alles over kamperen en de situaties die je kunt tegenkomen. In dit boekje deelt de blije kampeerder al zijn ervaringen en tips met je, zodat jouw kampeer-ervaring nog een slag beter zal worden.

Verschillende onderwerpen

In De Happy Camper, Manfreds Kampeer- en Survivalgids gaan de onderwerpen echt alle kanten op. je leest over hoe je het beste kunt inpakken voor vertrek, maar ook waar je het beste heen kunt gaan, wat je kunt doen als het regent en hoe je het beste kunt koken. Maar ook vertelt Manfred over de reis zelf, interviewt hij hotelmanagers en campinghouders en lees je over de geschiedenis van het kamperen in Nederland. Je gaat dus alle kanten op, maar 1 ding hebben de hoofdstukjes gemeen: ze zijn heel praktijkgericht. Naast leuk en grappig steek je er zeker wat van op. Al zijn het maar die kleinste tips, zoals hoe je kleding het kleinst opvouwt of hoe je jouw zaklamp opwaardeert tot een superlamp.

Jij als happy camper

Dankzij de verhalen en avonturen an Manfred heb je een mooi beeld van wat je allemaal kunt meemaken. De verhalen zijn vlot geschreven en heel erg leuk om te lezen. Manfred vertelt echt over zijn eigen belevenissen, alsof je naast hem aan de campingtafel zit. Dat is ontzettend prettig! Tussendoor geeft hij je praktische tips en trucs. Neem ze in je op, het zal ook van jou een happy camper maken.

Conclusie over De Happy Camper, Manfreds Kampeer- en survivalgids

Alle kampeerders hebben moeten leren kamperen. Het is heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld naar een hotel gaat, want op een camping moet je alles zelf doen! En met beperkte middelen. Lekker ‘ back to basic’, maar dan moet je wel even omschakelen naar die basic instelling. De Happy Camper helpt je hierbij. De vriendelijke Yeti Manfred vertelt vol overgave over zijn grappige en bijzondere ervaringen. De ultieme handleiding voor kampeerders!

Door: Score: De Happy Camper, Manfreds Kampeer- en survivalgids krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

De Happy Camper, Manfreds Kampeer- en survivalgids,
Illustrator: Job, Joris En Marieke

Kluitman, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020691658. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar De Happy Camper, Manfreds Kampeer- en survivalgids op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.