logo-liggend-wit-donkerblauw

Hang je schilderijen perfect op met STAS


‘Niets zo charmant als een spreuk aan de wand’. Dat staat er op het ideale wenstegeltje van Herman Finkers, zo vertelde hij ooit in één van zijn conferences. En hoewel die tekst misschien een beetje vreemd is, klopt het wel. Kale muren zijn maar saai. Hang je schilderijen, foto’s of andere voorwerpen aan je muur, dan gaat je huis ineens leven. Zo maak je van je muur een etalage van jouw persoonlijkheid, jouw leven en jouw stijl. Maar wat als je iets wil veranderen? Dan moet je opnieuw boren of timmeren, gaten vullen… en misschien zelfs opnieuw schilderen of behangen. Een slim persoon is op de toekomst voorbereid en hangt alvast een STAS op. STAS is een ophangsysteem voor schilderijen, waarmee je interieur ineens een stuk flexibeler wordt!

muur schilderij fotolijst collage

Schuiven en vervangen

Het STAS ophangsysteem voor schilderijen bestaat grofweg uit twee delen. Als eerste is er een rails, die je aan de muur bevestigd, net onder je plafond. Een soort afwerklijst voor je plafond, zou je kunnen zeggen. Aan deze rails komen koorden te hangen met een metalen clip, waaraan je voorwerpen kunt ophangen. Wat je ophangt? Dat bepaal je zelf. Afhankelijk van het gekozen systeem kan één zo’n koord wel tien kilogram aan gewicht dragen. Dat kan dus zonder meer een redelijk fors schilderij zijn, maar ook een aantal kleinere fotolijstjes, een hanging basket voor een verticale tuin in huis, banieren, decoraties… wat dan ook! Je verschuift de koorden makkelijk van links naar rechts, de clip verplaats je in een handomdraai naar boven of beneden. Zo pas je de inrichting en de uitstraling in een mum van tijd aan.

Combineren en perfectioneren

Dankzij een flexibel ophangsysteem voor schilderen als Stas pas je snel je interieur aan. Wil je een fotomuur met allemaal kleine lijsten bij elkaar? Dankzij dit systeem hangen ze allemaal perfect onder elkaar. De hoogte pas je makkelijk aan, om zodoende een mooi en harmonieus geheel te maken. En wil je wat toevoegen? Dan gebruik je een extra clip voor de nieuwe toevoeging. Als er andere lijsten even verschoven moeten worden, is dat ook geen enkel probleem. Heb je ze nu strak naast elkaar en wil je ze lekker chaotisch over de muur verspreid? Je kunt het zonder risico uitproberen. Werkt jouw idee niet zo lekker in je interieur? Dan hang je alles weer op zijn oude plek. Geen gaten, geen gedoe. Bovendien kun je zo zelf bepalen of de perfecte hoogte van schilderijen ook voor jouw interieur werkt!

Verschillende stijlen

Nu zul je misschien denken dat zo’n schilderijrails ontzettend strak en modern oogt. Ja: in feite is de standaard rails strak en modern vormgegeven, maar ook op zo’n manier dat hij heel neutraal is. De vormgeving en stijl van een rails is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo is er een rails die heel strak en wit is, met de opening aan de onderkant. Het lijkt een eenvoudige afwerklijst, maar dan met een opening aan de onderkant waar je de schilderijkabels aan kunt klikken. Je schroeft de rails aan het plafond of aan de muur, afhankelijk van het model. Er zijn ook rails waar je aan de bovenkant een haakje aan hangt, waar je schilderij aan komt te hangen. Dat geeft een wat landelijke, klassiekere uitstraling. Voor alle kleuren en modellen raad ik je aan eens een kijkje te nemen op de website van Stas.

Eenmalige klus

Het grootste voordeel van een railsysteem als dat van Stas is wel dat het een eenmalige klus is. Zodra de rails hangt, hoef je er niet meer naar om te kijken en kun je zo vaak als je maar wilt veranderen van vormgeving en stijl. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over boorgaten die je moet boren of die net niet op één lijn uitkomen. Het flexibele systeem van STAS geeft jouw alle touwtjes in handen. Letterlijk! Het is een van de meest flexibele manieren om de inrichting van je huis te veranderen of te bepalen. Vanaf dat moment verander je de inrichting van je huis in een handomdraai. Is het tijd voor kerst? Dan haal je de huidige lijsten van de muur en komen de kransen, kerstdecoraties en het winterse schilderij van stal om opgehangen te worden. Zo krijg je een echt levend interieur, dat je op ieder seizoen of ieder moment kunt aanpassen.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.