logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Hands Off My Chocolate vegan chocolade Caramel Seasalt

Toen ik het persbericht van Hands Off My Chocolate ontving, was ik toch wel verbaasd. Heel erg bezig met vegan ben ik niet (vega des te meer, maar dat is weer een ander verhaal). Dus ik vroeg me direct af: wat zit er dan aan dierlijke bestanddelen in chocolade? En hoe maak je het dan vegan? Welnu. De kneep zit hem in het melkpoeder, dat gebruikt wordt om de chocolade zijn zachte, romige smaak te geven! Met pure chocolade is het eigenlijk niet zo’n probleem. Daar zit van originele al nauwelijks tot geen melkproducten in verwerkt. Met melkchocolade en witte chocolade is het een heel ander verhaal. Maar hoe vervang je die melkbestanddelen dusdanig dat je eigenlijk geen verschil proeft? Hands Off My Chocolate boog zich erover en produceerde een vegan reep melkchocolade, aangevuld met Caramel Seasalt.

Hands off my chocolate recensie coolesuggesties 1 van 3

Nieuwe verbeteringen

En om meteen door te gaan met het goede nieuws: De complete Hands Off-familie aan chocoladerepen is ook in een compleet nieuw jasje gestoken. Iedere chocoladewikkel bevat 25% minder plastic én de cacaomassa van iedere variant is sinds kort helemaal traceerbaar! Juist, positief nieuws voor de Hands Off cacaoboeren, het milieu en de melkchocoladeliefhebber die op zoek is naar een plantaardig alternatief zonder hierbij in te hoeven leveren aan smaak!

Hands Off My Chocolate Caramel Seasalt

De meeste mensen staan eigenlijk niet echt stil bij vegan producten. Ja, vaak worden wel vegetarische alternatieven gekozen boven vleesproducten, maar volgens velen moeten we nog strenger zijn naar onze behoefte aan dierlijke producten. Want zeg eens eerlijk: had jij gedacht dat chocolade dierlijke bestanddelen bevatte? Ja, als je de koppeling legt met melk is het natuurlijk een no-brainer, maar toch. Voor de beginner is het een eenvoudige fout om met beide voeten in te stappen. Bovendien zijn er maar weinig merken die aangename vegan chocolade maken. Vaak wordt er gebruikgemaakt van rauwe chocolade, die de reep al een heel andere smaakbeleving meegeeft. Daar moet je van houden! En juist die repen verpesten het een beetje voor chocoladerepen die juist wel direct vergelijkbaar zijn met ‘normale’ chocoladerepen. En dat bewijst Hands Off met deze reep, die ze meteen gieten in de populairste smaakvarient: karamel-zeezout-melkchocolade. Qua smaak is er ook weinig tot geen verschil merkbaar; waarbij je natuurlijk wel moet rekenen op de smaakverschillen tussen de merken onderling. De normale melk is vervangen door rijstmelk en hazelnootpraliné, die zorgt voor een rijke smaak en een romige textuur. Vooral de toevoeging van de praliné doet wonderen, dat zorgt voor een extra intense en diepe smaak. Als je let op de structuur, vonden wij deze repen wat harder dan andere repen. Hij smelt wat minder snel in de mond.

Hands off my chocolate recensie coolesuggesties 3 van 3

Wil je zelf ervaren of jij het verschil proeft? Kijk dan op www.handsoffdelekkerste.nl!

Vegan varianten

Hands off my chocolate recensie coolesuggesties 2 van 3

Maar wacht: er is meer! Ook voor liefhebbers van pure chocolade is er een vegan variant: daar zitten helemaal geen zuivelvervangers in verwerkt. Je geniet dus van de echte pure chocolade, knapperig en krokant. Voor een extra smaakbeleving zitten er crunchy vegan havermoutkoekjes en stukjes karamel verwerkt in de reep, in kleine brokjes en stukjes. Daarnaast is er de oude vertrouwde Seriously Dark chocoladereep, met 85% cacao. Deze reep komt je misschien al bekend voor. Hij zit al een paar jaar in het Hands Off-assortiment en is stiekem altijd al plantaardig geweest. Hands Off maakt dankbaar gebruik van het plantaardige karakter en plaatst deze variant in de vegan collectie. Zo krijgt vegan weer even die extra boost, die het zeker kan gebruiken. De Seriously Dark fans hoeven niet bang te zijn: de receptuur is hetzelfde gebleven, alleen de verpakking is nieuw.

De drie vegan chocoladerepen van Hands Off my Chocolate zijn verkrijgbaar voor € 2,09 bij onder andere Albert Heijn, Jumbo, Coop en via de website van Hands Off. In de loop van 2021 zullen de vegan repen ook verkrijgbaar zijn bij de meeste andere supermarktketens.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.