logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Handige hulpjes in de keuken Slice & Catch en Garlic Press van Tomorrows Kitchen

Terugkerende taken en klussen vergen iedere dag weer aandacht en tijd. Dat kun je dus maar beter zo makkelijk en snel mogelijk maken, zodat je meer tijd overhoud voor andere dingen – of meer kunt doen in minder tijd. Zoals koken. Begrijp me niet verkeerd: ik sta graag in de keuken, maar het kost zo veel tijd. En dat voor iets dat meestal binnen tien minuten naar binnen wordt gewerkt door de jongens. Tja. Toch jammer. Een beetje hulp is dus altijd welkom. Ik mocht aan de slag met twee producten van Tomorrow’s Kitchen: de Slice & Catch en de Garlic Press.

Slice & Catch

Deze handige koker is aan de onderkant voorzien van een rij mesjes. Ziet er scherp uit, en geloof me: dat zijn ze ook. Waar is het hulpje voor bedoeld? Welnu: voor het snijden van champignons! Een klusje dat op zich niet heel veel tijd kost, maar als je er alleen met de koker overheen hoeft te duwen is de tijdwinst zo berekend. Veel! Het apparaat ziet er veelbelovend uit, en we gaan dan ook vol overgave aan de slag met ons bakje champignons. Oh wacht: dat is wel een beetje veel. Ongeveer 100 tot 125 gram, dat is wel genoeg voor één keer. De Slice & Catch werkt gelukkig heel eenvoudig. Je legt de champignon neer, met zijn steeltje omhoog. En dan: flops! pats je de Slice & Catch over de champignon. Het resultaat zouden mooie plakjes champignon moeten zijn. Echter: dan moet je wel stevige en harde champignonnetjes te pakken hebben. Zijn ze een beetje veerkrachtig, dan blijkt het nog knap lastig om met een fiks aantal mesjes tegelijk door het vlees te snijden. Jammer! Ook voor écht grote champignons heb ik nog geen passende oplossing gevonden. Helaas: de Slice & Catch ziet er briljant uit, maar doet net niet wat het belooft. Oh ja: het is niet de bedoeling dat je er eieren of zo mee gaat snijden. Dat gaat niet goed!

Garlic Press

Deze stoere knoflookpers belooft iets bijzonders. Je zou er knoflook mee kunnen persen, zonder dat je eerst het velletje hoeft te verwijderen. Je houdt er dus helemaal schone handen aan over. Yeah, right! Dat moeten we zien. Met enige scepsis stoppen we een teentje knoflook in de Garlic Press. Handvat dicht, en knijpen maar! De pinnetjes in de bovenkant van de Garlic Press duwen netjes door de gaatjes in het andere deel. Met de ingebouwde schraper kun je de geperste knoflook netjes van de pers afhalen en gebruiken in je gerechten. En wat blijft er achter, tussen de pinnetjes? Juist. Het velletje. Die had ik echt niet zien aankomen, maar man, wat een uitkomst! Het schoonmaken lijkt in eerste instantie moeilijk, maar is het niet. Je legt ‘m gewoon weg, en net voor je de afwas gaat doen kun je het velletje er zo afplukken, met de overgebleven restjes knoflook en al. Wel even afwassen daarna, natuurlijk. Toppertje: dit is zoals een knoflookpers moet zijn.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.