logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde, door Chris Hadfield

handboek van een astronaut
handboek van een astronaut

Als je een astronaut wil worden zul je een heel uitgebreide (en intensieve) training moeten volgen. Naast al die oefeningen, tests en technieken die je moet leren een ondergaan spelen er ook een heleboel psychologische elementen mee. Door de ruimte vliegen en weken of maanden lang in een kleine, zwaartekrachtvrije ruimte leven is niet voor iedereen weggelegd. Wat vrij weinig mensen echter beseffen is dat niet alleen de omschakeling van het leven op aarde naar de ruimte een grote stap is, maar dat de terugkomst vanuit een ruimtestation naar het drukke en gehaaste leven op aarde ook een flinke omschakeling is! In het handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde schrijft astronaut Chris Hadfield over zijn ervaringen en bevindingen.

Op zich klinkt dat als een niet al te spannend. Je zou kunnen verwachten dat Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde volstaat met weetjes, feitjes en schema’s. Je zou het dan echter volledig bij het verkeerde eind hebben. Want hoewel Chris in drie grote hoofdstukken vertelt hoe het is om alle voorbereidingen te ondergaan, de ruimte in te vliegen en weer terug te keren op aarde, is dit omvangrijke boek eerder geschreven als een persoonlijk dagboek dan als een saai en statisch naslagwerk.

Vooral de persoonlijke elementen die Chris heeft verwerkt in Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde zorgt voor een uniek beeld van astronauten. Het haalt ze van de ene kant van hun voetstuk vol ontzag en mysteries, van de andere kant krijg je door dit omvangrijke beeld juist meer respect voor de prestaties en offers die deze mensen brengen. Dit persoonlijke dagboek is een echte pageturner geworden en terecht geroemd door veel critici van over de gehele wereld. In het midden van het boek vind je een aantal pagina’s met kleurenfoto’s die het dagboek helemaal compleet maken.

Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde, Chris Hadley
Karakter uitgevers, 332 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789045211237


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.