logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Halloweense worstjespudding is echt onmisbaar

halloweense-worstjespudding Het spannende boek Halloweense worstjespudding speelt zich af op een poepchique kostschool. Daar mag je alleen maar naar toe als je ouders ontzettend veel geld hebben, en dat merk je aan bijna alles. Maar: een school blijft een school, dus er moet ook op geleerd worden. En dat doet iedereen op zijn eigen manier. Binnenkort is het echter Halloween, en zoals het gebruikelijk is op deze school wordt er ook op die dag een veiling gehouden om extra geld op te halen voor de school. De ouders schenken dan een kostbaar voorwerp aan school die het verkoopt via een veiling.

Dikke vrienden

In het boek leer je de drie dikke vrienden Emma, Rani en Zef kennen. Zij helpen niet alleen met de feestvoorbereidingen mee, maar zijn ook druk met de voorbereidingen bezig voor een toneelstuk, wat niet altijd even goed gaat: zoals op alle scholen zitten ook hier een paar fikse pestkoppen die iedereen het leven proberen zuur te maken. Dat botst regelmatig, maar zelfs tegen de drie grote bullebakken staan de nieuwsgierige Emma, camera-gekke Rani en de slimme uitvinder Zef hun mannetje.

Goede veiling

Speciaal voor de veiling mogen de kinderen lekkere gerechten maken. Alles mag, maar het moet ook wel een beetje griezelig zijn: het is natuurlijk wel een Halloweenfeest! Daar maakt Sanne bijvoorbeeld de Halloweense worstjespudding voor, naar oud-Engels recept. En zo maken alle kinderen een eigen gerecht, dat soms goed uitpakt, en soms niet. Dit jaar zal de veiling op het Groot Halloweenfeest goed uitpakken, er zijn namelijk heel wat stoere items gedoneerd, waaronder een groot bronzen beeld, een kunstig schilderij, maar ook een echte Afrikaanse rode diamant. Tijdens een onweersbui valt het licht echter even uit, waarna de steen ineens verdwenen lijkt te zijn. De vraag is: wie van de volwassenen is de dader? Een bekend detective, Bill Clifford, wordt ingevlogen om de zaak op te lossen, maar ook onze vrienden gaan op onderzoek uit. Wie zal de dader het eerst vinden?

Spannend

Halloweense Worstjespudding is een spannend boek waarin de misdaad een belangrijke rol speelt. Net als in een normale school worden er ook de nodige gesprekken gevoerd over van alles en nog wat – kinderen weten daarnaast niet altijd alles en zijn tegelijkertijd nieuwsgierig naar alles. Zo nu en dan kom je dus leuke weetjes en feitjes tegen in het boek, die onder in de kantlijn staan uitgelegd. Het verhaal is spannend, maar niet zo Halloween-griezelig als je wellicht zou denken. Het gaat meer om de ruzie die onze drie vrienden met hun klasgenoten, en natuurlijk om alle voorbereidingen naar het feest. De vermissing van de diamant tenslotte maakt het verhaal helemaal af. Leuk is ook dat het verhaal zich heel strak op drie dagen afspeelt: 30 oktober, 31 oktober en 1 november. Spannend tot de laatste bladzijde!

Informatie

Halloweense worstjespudding, Marc de Bel
Illustrator: Mark Janssen Van Halewyck, 110 pagina’s, hardcover. Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789461315366

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.