logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Snoep of Stream! Disney+ is de ultieme thuisbasis voor Halloween

Deze herfst nodigt Disney+ kijkers van alle leeftijden uit om de griezelige Halloweencollectie vol films, tv-shows en specials op de service te beleven. Op Disney+ vind je in oktober een heksenketel aan nieuwe verhalen, nostalgische Halloweenklassiekers en originele griezelige avonturen, met voor elk gezinslid wel iets om te streamen.

Zo komt er een hele reeks gloednieuwe series aan ter ere van Halloween, waaronder ‘Goosebumps’, een spannende nieuwe serie geïnspireerd op de bestsellers van R.L. Stine. Daarnaast verschijnt ook ‘Appendage’, met Emily Hampshire in de hoofdrol, en het vijfde seizoen van FX’s ‘What We Do in the Shadows’.

In oktober gaan er ook verschillende nieuwe films in première op Disney+, waaronder ‘The Boogeyman’ (11 oktober), gebaseerd op het korte verhaal van de veelgeprezen horrorschrijver Stephen King. En ook ‘Haunted Mansion’ (4 oktober), rechtstreeks uit de bioscoop, geïnspireerd op de attractie uit de Disney-parken.

De Halloweencollectie op Disney+ biedt ook tijdloze Halloweenklassiekers met het dertigjarig jubileum van ‘Hocus Pocus’ en ‘The Nightmare Before Christmas’ en het vijfentwintigjarig jubileum van ‘Halloweentown’.

Appendage

Stream vanaf 18 oktober

Hannah (Hadley Robinson), een jonge modeontwerpster, lijkt op het eerste gezicht in orde, maar worstelt heimelijk met slopende twijfel aan zichzelf. Al snel beginnen deze verborgen gevoelens Hannah lichamelijk ziek te maken en uit te groeien tot een woeste groei op haar lichaam: The Appendage. Terwijl Hannahs gezondheid achteruitgaat, begint The Appendage haar angsten te voeden: haar vermeende gebrek aan talent op het werk, haar verslechterende relatie met haar vriend en beste vriendin, en het gebrek aan liefde en begrip van haar ouders. Op haar breekpunt doet Hannah een schokkende ontdekking: er zijn anderen zoals zij.

 Goosebumps

Stream vanaf 13 oktober

Geïnspireerd door de bestsellerserie van R.L. Stine volgt “Goosebumps” een groep middelbare scholieren in het stadje Port Lawrence terwijl ze duistere geheimen ontdekken die verband houden met het tragische overlijden van een tiener, Harold Biddle, drie decennia eerder. Na een Halloween-feestje in het oude Biddle-huis, komen ze terecht in een nieuwe spookachtige realiteit waarin ze moeten samenwerken om het stadje te redden, terwijl ze gaandeweg nieuwe dingen over elkaar en hun ouders ontdekken.

Haunted Mansion

Stream vanaf 4 oktober

Haunted Mansion is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie en gaat over een vrouw en haar zoon die een bonte gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.

 The Boogyeman

Stream vanaf 11 oktober

“The Boogeyman” is een horrorthriller van bestsellerauteur Stephen King. Middelbare schoolstudente Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer proberen de recente dood van hun moeder te verwerken. Ze krijgen hierbij echter weinig steun van hun vader, Will, een therapeut die met zijn eigen leed kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis opduikt op zoek naar hulp, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die aast op gezinnen en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers.

 FX’s What We Do in the Shadows S5

Stream vanaf 25 Oktober

“What We Do in the Shadows” is gebaseerd op de gelijknamige film van Jemaine Clement en Taika Waititi, vertelt het verhaal van de nachtelijke avonturen van de vampierkamergenoten Nandor, Laszlo, Nadja en Colin Robinson terwijl ze zich een weg banen door de moderne wereld van Staten Island met de hulp van hun menselijke vriend Guillermo en hun kennis en vampierbureaucraat The Guide.

Marvel Studios’ Werewolf by Night in Colour

Stream vanaf 20 Oktober

Op een donkere en sombere nacht duikt een geheime kliek van monsterjagers op uit de schaduw en verzamelt zich na de dood van hun leider bij de onheilspellende Bloodstone Temple. In een vreemde en macabere herdenking van de leider, worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke wedstrijd om een krachtig relikwie gedwongen. Een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster.

 Familiefavorieten

Descendants

Mal, Evie, Carlos en Jay, de kinderen van Disney’s meest beruchte schurken, krijgen de kans op verlossing in het magische koninkrijk Auradon.

Halloweentown

Dit komische avontuur volgt Marnie en haar jongere broers en zussen die met hun vervreemde oma, een goede heks (Debbie Reynolds), terugkeren naar haar huis in Halloweentown, waar heksen, vampiers en dergelijke een heel normaal leven leiden.

Hocus Pocus

Er staat je een duivelse tijd te wachten wanneer drie buitenissig wilde heksen terugkeren uit het 17e-eeuwse Salem nadat ze per ongeluk zijn opgeroepen door nietsvermoedende grappenmakers! Lees ook onze recensie over Hocus Pocus 2 en maak kennis met de LEGO set van de Hocus Pocus: Sanderson’s Sisters Cottage!

Maleficent

Angelina Jolie schittert in het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest iconische schurk uit de klassieker Doornroosje. Maleficent zint op wraak en vervloekt het pasgeboren kind van de koning, Aurora. Maar dan komt ze erachter dat zij weleens de sleutel kan zijn tot vrede in het rijk.

Muppets Haunted Mansion

De wereldberoemde waaghals The Great Gonzo gaat de grootste uitdaging van zijn leven aan door de nacht door te brengen in de engste plek op aarde – de Haunted Mansion. Samen met zijn vriend Pepé the King Prawn komen Kermit en de hele Muppetsbende weer samen in deze muzikale komedie, die schitteren als de geliefde grijnzende spoken van de Haunted Mansion in dit met sterren overladen, angstaanjagend grappige Muppetsavontuur.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas

Pompoenkoning Jack Skellington heeft genoeg van zijn oude schrik-en-schreeuwroutine en verlangt ernaar om de vreugde van Kerstmis te verspreiden. Maar zijn missie brengt de Kerstman in gevaar en bezorgt alle jongens en meisjes nachtmerries.

 Twitches

De betoverende boekenreeks komt tot leven in de Disney Channel Original Film Twitches. Supersterren en tweeling Tia en Tamera Mowry schitteren als de twee ’twitches’, tweelingheksen die bij de geboorte gescheiden werden. Op hun 21e verjaardag ontdekken Alex (Tia) en Camryn (Tamera) dat hun ongewone krachten twee keer zo sterk zijn als ze samenwerken.

streaming-banner-disney-plus

FILMS

28 Weeks Later

Dit vervolg op de originele horror-thriller begint zes maanden nadat het leger Groot-Brittannië veilig heeft verklaard voor het woedevirus, maar al snel begint een angstaanjagende nieuwe nachtmerrie.

 Barbarian

Een jonge vrouw komt aan in Detroit voor een sollicitatiegesprek en boekt een huurwoning. Wanneer ze ’s avonds laat aankomt ontdekt ze dat het huis dubbel geboekt is en dat er al een vreemde man verblijft. Tegen beter weten in, besluit ze de avond in het huis door te brengen, maar al snel ontdekt ze dat er veel meer te vrezen valt dan een onverwachte gast.

Fresh

‘Fresh’ gaat over Noa, die in een supermarkt de aantrekkelijke Steve ontmoet. Omdat ze gefrustreerd is over datingapps, waagt ze de gok en geeft ze haar nummer. Na hun eerste afspraakje is Noa smoorverliefd en accepteert ze Steves uitnodiging voor een romantisch weekendje weg. Ze ontdekt echter dat haar nieuwe minnaar enkele ongewone, verborgen lusten heeft.

 Jennifer’s Body

Megan Fox schittert in deze horrorkomedie over een knappe cheerleader op de middelbare school, die een onverzadigbare honger ontwikkelt naar haar mannelijke klasgenoten nadat ze bezeten is geraakt door een hongerige demoon.

Ready Or Not

Ready or Not’ volgt een jonge bruid die meedoet aan de lange traditie van de rijke, excentrieke familie van haar nieuwe man, die uitmondt in een dodelijk spel waarin iedereen voor zijn leven vecht.

The Menu

Een jong koppel reist af naar een exclusief restaurant op een eiland waar de chef-kok een overvloedig menu heeft klaargemaakt. Al snel wordt duidelijk dat de gasten het zwaar voor de kiezen krijgen in de duistere comedy The Menu die is geschreven door Seth Reiss en Will Tracy en geregisseerd door Mark Mylod.

The Rocky Horror Picture Show

Maak je kousenband vast en herbeleef de cultklassieker! Wanneer de auto van een pasverloofd stel (Barry Bostwick en Susan Sarandon) het begeeft op een regenachtige nacht, belanden ze in het griezelige kasteel van Dr. Frank-N-Furter (Tim Curry).

Merchandise koop je bij:

streaming-banner-disney-plus

TV SERIES

 Buffy the Vampire Slayer

Een cheerleader van een middelbare school leert dat zij de “uitverkorene” is – een vampierdoder die de enige hoop van de mensheid is (of in ieder geval van haar middelbare school).

 FX’s “American Horror Stories” S1 – 2

“American Horror Stories” is een spin-off van Ryan Murphy en Brad Falchuks bekroonde serie “American Horror Story.” “American Horror Stories” bevat elke aflevering een ander horrorverhaal.

 FX’s “American Horror Story” S1 – S11

Een horrordramaserie gecreëerd en geproduceerd door Ryan Murphy en Brad Falchuk.

 Scream Queens

Scream Queens is een genre-overstijgende komedie-horrorserie van Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan en Dante Di Loreto. De eerste aflevering draait om een universiteitscampus die door een reeks moorden wordt opgeschrikt

 The Walking Dead

De serie volgt een groep overlevenden tijdens de zombie-apocalyps. Soms zijn de interpersoonlijke conflicten zo gevaarlijk dat sommigen bereid zijn alles te doen om te overleven.

The X-Files

De X-Files is de legendarische dramaserie over FBI-agenten die zaken onderzoeken die “X-Files” genoemd worden, waarbij het gaat om paranormale of onverklaarbare verschijnselen.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.