logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hallo, tot ziens – een kleurrijk boek vol tegenstellingen

Groot – klein, licht – zwaar, vrolijk – verdrietig… het zijn allemaal tegenstellingen die soms best abstract kunnen zijn voor jonge kinderen. Waarom zijn het elkaars tegenpolen? Het boekje Hallo, tot ziens kan ze daar zeker bij helpen. Het forse boek laat telkens op twee pagina’s bijzondere en mooie tegenstellingen zien. En wel op een heel bijzondere manier, namelijk door gebruik te maken van de ouderwetse 3D-technieken met rode en blauw-groene transparante vellen en tekeningen in dito kleuren. Houd het gekleurde vel voor je ogen (het is er groot genoeg voor) en kijk naar het boek. Wat zie je? Op de linkerpagina staat het woord, op de rechterpagina de bijbehorende tekening. Gebruik je nu de andere kleur voor je ogen, dan zie je de tegenpool. Erg cool en leuk! Handig is ook het inschuifvakje achter in het boek, waar je de ‘bril’ in kunt opbergen.

Niet standaard

Bijzonder is dat er niet alleen is gewerkt met de standaard tegenstellingen zoals ik er hierboven een paar heb genoemd. Natuurlijk komen die aan bod, maar ook andere tegenstellingen komen voor, zoals de stad en het platteland, dag en nacht, aardig en gemeen en natuurlijk hallo en tot ziens. Dat zet kinderen zeker wel aan het denken, en zal ze stimuleren om ook in hun eigen wereldje en omgeving op zoek te gaan naar tegenstellingen. Bereid je daar maar vast op voor, als ouder of verzorger zijnde 🙂

In gesprek met je kind

Het prentenboek Hallo, tot ziens is een mooie aanvulling in de boekenkast en een geweldige manier om met kinderen in gesprek te gaan en hun wereld weer wat meer vorm te geven. Spreekt voor zich dat boeken als dit ontzettend goed zijn voor de taalontwikkeling. Niet alleen leren kinderen nadenken over begrippen, maar door te praten over verschillende onderwerpen leren ze ook hoe ze iets duidelijk kunnen maken. Stop dus nooit met het gezellige moment als het boek uit is, maar ga met je kind in gesprek. Dit boek stimuleert om ook al tijdens het voorlezen in gesprek te gaan.Het boek heeft normale pagina’s en grote woorden in standaard blokletters. Dat maakt het ook interessant voor beginnend lezers (groep 2-3) om wat te neuzen en te oefenen.

Informatie

Hallo, tot ziens, Delphine Chedru
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025759780


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.