logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Haglofs Grym Evo Jacket Men

Haglöfs is een Zweeds merk, dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze hebben zich vooral gericht op outdoorkleding, maar binnen die sector hebben ze ook heel toegankelijke en kwalitatief hoogstaande casual kleding ontworpen, die je door de grootste uitdagingen zullen helpen. Wij kleedden ons in Haglofs Grym Evo Jacket: een felgele multifunctionele jas die zijn weerga niet kent. Hij is trouwens ook verkrijgbaar in het zwart, bos-groen en oud-blauw.

Gewoon bestand tegen alles

In Nederland moet je voorbereid zijn op alles. Loop je de deur uit met het zonnetje in je gezicht, een uur later kan de regen op je neerplenzen. De Grym is een stoere, slijtvaste drielaagse jas die op alle fronten waterdicht is gemaakt. Bovendien werkt het model ook mee om het water buiten te houden. Neem bijvoorbeeld de zoom, hij is vrij lang en valt naar beneden om je broekzakken volledig te bedekken, wat in strijd is met de trend van de afgelopen jaren waar alpine jassen vrijwel recht in de taille zijn gesneden. Op die manier biedt de jas net dat extra beetje bescherming. Perfect voor die onverwachte bui, maar je kunt hem ook gewoon dragen als je weet dat het regent. Je zou hem kunnen zien als een undercover regenjas. Een regenjas die je altijd zou kunnen dragen.

Muts op!

Dan is er de muts – of de kap zo je wilt. Deze is in drie richtingen verstelbaar en beweegt goed mee met je hoofd, wat natuurlijk veilig is wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit. Dankzij de stijve klep wordt je gezicht netjes droog gehouden – wat bijzonder goed nieuws is voor brildragers. Je hebt gewoon het gevoel dat je in een veilige cocon weggekropen bent – heerlijk! En over veiligheid gesproken, er is ook een ingebouwde RECCO-reflector in de rand van de jas die een snellere tracking mogelijk maakt in zoek- en reddingssituaties.

Het materiaal

De jas is gemaakt van een bijzonder materiaal. Het drielaagse polyamide weefsel heeft – als we even technisch mogen worden – een waterkolom van 15.000 mm en een vochtdampdoorlatingssnelheid van >15.000g/m²/24 uur. Maar dit is echt even voor de rekennerds onder ons. Voor alle andere mensen: geen water naar binnen, lichaamsvocht naar buiten. Een ademende jas dus. Dankzij het feit dat de naden ‘ultrasoon verbonden’ zijn, zul je geen last hebben van lekkage tijdens een fikse bui. En wil je extra ventilatie? Dan vind je onder de armen een tweetal ritsen.

Extra details

Andere kenmerken van de Haglofs Grym Evo zijn twee handwarmerzakken met stormflappen die zijn verzegeld door drukknopen en interne trekkoorden voor waarmee je de jas kunt aantrekken, klittenbandmanchetten en een zak op de borst die niet groot genoeg is voor een wandelkaart, maar prima geschikt is voor een telefoon en portemonnee.

Eco logisch

Daarbij is het ook briljant om te zien dat juist een outdoor-jas let op de ecologische voetafdruk die het achterlaat. Haglofs heeft er namelijk alles aan gedaan om de jas zo groen mogelijk te maken. Het belangrijkste onderdeel is hierbij hun Haglöfs Eco Proof-waterdichtheid, die een duurzame waterafstotende coating levert zonder vervelende, milieugevaarlijke gevolgen, en dat het membraan zelf is vervaardigd uit gerecyclede materialen.


Recensie over Haglofs Grym Evo

CooleSuggesties topper

Een casual jas waarmee je de bergen kunt trotseren. Dat klinkt goed, toch? Of je nu wandeltochten maakt door het bos of gewoon op de fiets naar je werk moet – deze jas brengt je veilig en droog van A naar B. De slimme technieken in de jas houden je droog en comfortabel. Dat de jas daarnaast duurzaam is, is mooi meegenomen. Pluspunten gaan uit naar de capuchon, die goed meedraait met je hoofd. Dat is echt wel een veiligheidspluspunt waard!

Score: 9


Informatie

Haglofs Grym Evo Jacket, Haglofs
Meer weten?
Prijs: 350 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.