logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: H@ck 2: De Kolonie, Mirjam Mous

Het heeft even geduurd, maar het vervolg op H@ck – Het Instituut ligt in de boekwinkels! In dit vervolg kom je er achter wat de puberende natuurliefhebber Holden en het typische meisjes-meisje Prissy beleven wanneer ze ontdekken in wat voor complotsituatie ze leven in hun stadje, genaamd Paradise. De serie H@ck neemt je mee naar de toekomst, waar de wereld even een soort melt-down heeft gehad en opnieuw is moeten starten. Verschillende delen van de wereld zijn verwoest, miljoenen mensen overleden. Daar is in Paradise echter weinig weet van. Er wordt niet over gesproken, iedereen lijkt in vrede te leven. Holden en Prissy ontdekken echter waarom. Iedereen krijgt kalmeringsmiddelen toegediend via hun computergemaakte eten, Vita.

Eigen weg

Al vrij snel in het eerste deel worden de wegen van Prissy en Holden echter gescheiden. Holden komt in het Cliffton terecht, een soort detentiecentrum waar mensen om verschillende redenen worden vastgehouden. In het geval van Holden… omdat hij te veel weet of heeft uitgevogeld. Prissy daarentegen is een paar hackers tegengekomen die de waarheid boven water willen krijgen. Ze bewandelen allebei hun eigen weg, waarbij ze elkaar op den duur tegenkomen.

Meer waarheden

Wat in dit boek geweldig goed naar voren komt, is hoe mensen beïnvloed kunnen worden door de informatie die ze krijgen. Allebei weten Holden en Prissy in H@ck – De Kolonie van het feit dat ze voor de gek worden gehouden, dat er met de mensen wordt gespeeld alsof het schaakstukken zijn. Holden ontdekt echter wat andere feiten dan Prissy, waardoor ze een heel ander actieplan opzetten. En dat komt de hele stad duur te staan! Holden ontdekt namelijk dat ook in de machthebbers kennis en ervaring zit die heel waardevol is (en dat het allemaan niet zo slecht bedoeld is), terwijl Prissy probeert het computersysteem open te gooien en de machthebbers van hun troon te stoten. En juist dat blijkt heel gevaarlijk. Want wie is er dan aan de macht?

Buiten de stad

Holdens grootste ontdekking is echter wel de kolonie, waar mensen een nieuw bestaan hebben opgebouwd zonder afhankelijk te zijn van techniek en energie. Ze leven zoals honderden jaren geleden, eten geen voedsel uit een voedselprinter maar echt groente en fruit… er zijn zelfs dieren! Voor natuurliefhebber Holden gaat er een wereld open. Dit moet de toekomst zijn! Hij ontdekt echter ook een paar bijzondere dingen in de kolonie, die de wereld op zijn kop kunnen zetten. Maar hoe ga je met zo’n brok informatie om? En hoe kun je die verandering in gang zetten?

Ga direct naar Hack 2 – De kolonie op BOL.com.


Recensie over H@ck – De Kolonie

Een spannend vervolg is het zeker! Holden en Prissy gaan in dit boek hun eigen weg om de wereld te redden, maar wat is de beste manier om dat te doen? Terwijl Holden de buitenwereld ontdekt, probeert Prissy het computersysteem te ontregelen met behulp van een paar hackers. Toch blijft het spannend. Zal het de kinderen lukken een revolutie te ontketenen? Of brengen ze de mensen hiermee alleen maar in gevaar? Een super spannend vervolg, dat bevlogen is geschreven. De hoofdstukken wisselen telkens tussen Holden en Prissy, wat de vaart er ontzettend in houdt. Leuke details ontstaan wanneer de twee elkaar kort ontmoeten…

Score: 8


Informatie

Hack 2 – De kolonie,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Goor, 416 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000370962. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.