logo-liggend-wit-donkerblauw

Haarverzorging voor mannen tijdens de winterperiode


Nu de kappers in Nederland niet mogen werken door corona moeten we zelf thuis zo goed mogelijk ons haar verzorgen. Echt knippen is lastig voor iemand die geen kapper is maar door je haar goed te verzorgen tijdens deze periode kom je de winter en de corona periode goed door.

haarverzorging mannen winter

Zelf aan de slag met de tondeuse of toch maar niet

Het kan in deze periode zeer verleidelijk zijn om zelf met de tondeuse aan de slag te gaan. Weet in dat geval wel goed wat je doet. Het is zeker niet het gemakkelijkste werkje. Als je alleen bent werk je het best met behulp van twee spiegels. Zo kun je zelf ook de achterzijde zien. Op die manier kun je de contouren van je nek en je oren bijwerken. Als je haar nog vrij kort is kun je het zelf proberen bij te werken met de tondeuse. Begin met de kleinste kortste stand om de contouren bij te werken en neem vervolgens een steeds hogere stand naar boven toe. Nog gemakkelijker is het als er iemand is om je even te helpen om de achterzijde bij te werken.

Haarverzorging en styling

Wil je niet met de tondeuse aan de slag maar toch je haar netjes houden in tijden van corona? Dan kun je met goede haarverzorging en styling een eind komen. Een goede shampoo en conditioner is onmisbaar in de winterperiode. Gebruik je na het wassen een föhn om je krullen te controleren doe dat dan met rustige bewegingen en droog het haar niet te lang met je hoofd naar beneden. Dit veroorzaakt pluizen van het haar. Voor iets langer haar dat snel de neiging heeft om te gaan pluizen is het belangrijk om een goede conditioner te gebruiken die het haar voedt. Bovendien maakt een conditioner het haar zwaarder zodat je ongewenste volumes kan beperken.

Gel en wax

Haargel en wax zijn veelgebruikte producten om het haar goed in model te krijgen. Als je een conditioner hebt gebruikt is het aan te raden om niet alle conditioner uit te spoelen. Het is namelijk in combinatie met gel of wax de ideale basis voor het stylen. Juist dat laatste beetje conditioner zorgt ervoor dat het haar soepel en zacht blijft. Mannen met stijl haar hebben genoeg aan een zachte wax of gel. Let wel op dat je er niet teveel van gebruikt. In de kruidvat folder vind je veel haarverzorgingsproducten die speciaal voor de man zijn.

Krullend haar

Mannen met krullend haar zullen misschien weinig op hebben met deze tips. En voor hen adviseer ik: kijk eens verder dan je neus lang is! Vrouwen hebben die krullen namelijk allang omarmd en met de Curly Girl-methode zul jij ook meer plezier hebben van een fraaie bos krullen. Veel werk is het namelijk niet, als je maar de juiste producten in huis haalt, die speciaal voor jouw haar zijn ontwikkeld. Was je haar bijvoorbeeld met de CG co wash, zorg dat je met de leave in conditioner krullen veerkrachtig houd en… misschien wel dé beste tip: gebruik de speciale CG towel om je haren te drogen na het douchen. Dat voorkomt pluizig en droog haar!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.