logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Haar duistere hart, Carla Kovach

Susan Wheeler is een toegewijde moeder van drie kinderen. Als ze haar kinderen op een dag niet komt ophalen van het kinderdagverblijf, wordt haar moeder Mary ongerust. Ondertussen is zus Clare ziedend: echt weer iets voor Susan om ineens te verdwijnen! Zij weet dat Susan al jarenlang geheimen bewaard voor haar familie. Mary schakelt de politie in, waarbij inspecteur Gina Harte op de zaak wordt gezet. Zij ziet al vrij snel dat het om meer gaat dan een vermissingszaak, zeker wanneer er een vermoorde man wordt gevonden die een directe band had met Susan – ze heeft over hem geschreven in haar dagboek.

Bekijk hier alle boeken over Gina Harte.

Slachtoffer of dader?

Het is vanaf dat moment een spannende ontdekkingstocht naar de waarheid, want is Susan van de aardbodem verdwenen omdat ze bang is voor iemand en moest vluchten, is ze verdwenen omdat ze de dader is van een moord… of is ze zelf inmiddels vermoord en simpelweg nog niet gevonden? Het is aan het team van Gina Harte om daar achter te komen!

De echte hoofdpersoon

Hoewel het boek natuurlijk draait om de verdwijning van Susan, is het in dit boek toch echt Gina Harte die de hoofdrol speelt. Het heeft dan ook een duidelijke meerwaarde als je de eerdere boeken uit deze reeks hebt gelezen, zodat je meer weet over de achtergrond van Gina en haar teamgenoten. De hoofdstukken die niet vanuit Gina’s standpunt zijn geschreven, zijn op zijn zachtst gezegd verontrustend en voeren de spanning in het boek flink op. Het blijft gissen vanuit welke persoon je dat hoofdstuk nu eigenlijk gelezen hebt, je wordt hier op een briljante wijze telkens op het verkeerde been gezet. En dat is best een prestatie 😉


Ga direct naar Haar duistere hart op BOL.com.

Recensie over Haar duistere hart

Het thema van dit boek lijkt wel Geheimen te zijn, want zowel in het leven van Susan als dat van Gina spelen geheimen de boventoon. Gina wordt flink naar haar verleden gestuurd door Mary, die op haar moeder lijkt en ook eenzelfde gewoontes heeft. Dat is tamelijk confronterend en roept heel wat onderdrukte herinneringen op. Deze persoonlijke ontwikkeling zal in volgende delen weer een rolletje gaan spelen, maar leidt ook af van het daadwerkelijke onderzoek. Het is soms een beetje irritant dat Gina telkens kantelt naar te veel persoonlijke bemoeienis en te weinig professionaliteit. Gelukkig voert dit niet de boventoon, zoals in sommige andere thrillerseries.

Score: 8


Informatie

Titel: Haar duistere hart
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 380
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022593929
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.